San zvani Jugoslavija: Razgovori o Ivi Andriću | Knjiga
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Mihael Martens

San zvani Jugoslavija: Razgovori o Ivi Andriću


Svaka knjiga o našem nobelovcu je vredna čitanja.


Pored brojnih prednosti, knjige su tu da bismo iz njih saznali nešto novo, potpuno neočekivano, a istovremeno uzbudljivo i zanimljivo. San zvani Jugoslavija: Razgovori o Ivi Andriću je štivo koje nam je i te kako potrebno. Autor Mihael Martens kaže da mu je naš nobelovac oduvek bio inspiracija. Njegova prva knjiga U požaru svetova koja je takođe bila posvećena Andriću je ostvarila veliki uspeh, sudeći po komentarima zadovoljnih čitalaca koji su istovremeno i najznačajniji i najrealniji kritičari.

 

„Mladost je sretno doba u kome čovjek počinje vjerovati u sebe, a još nije prestao vjerovati drugima.“ – Ivo Andrić

 

Jedna od zanimljivosti je da je Mihael Martens, kao nemački novinar i pisac, dugogodišnji politički dopisnik brojnih svetskih publikacija, istovremeno i stručnjak za balkanska pitanja. Njegova britka zapažanja i razmišljanja su pretočena kroz sjajne knjige, a Ivo Andrić je u tom procesu bio važna figura. Naša topla preporuka jeste da uz ovo delo uživate i u filmu pod nazivom Proleće na poslednjem jezeru kroz koji ćete približniji dobiti sliku o njegovom doprinosu jugoslovenskoj kulturi i baštini. 

Ukoliko niste bili u prilici da uživate u Martensovim knjigama, pravac u bilo koju Laguna ili Delfi knjižaru. Redovna cena knjige ‘San zvani Jugoslavija: Razgovori o Ivi Andriću’ iznosi 1199 dinara, ali sa Laguninom klupskom karticom, ostvarićete korisne pogodnosti. Ukoliko ste navikli da kupovinu obavljate iz udobnosti vaše fotelje na raspolaganju vam je onlajn kupovina (baner ispod teksta) putem kojih takođe imate pravo na različite benefite.

U predgovoru ove knjige autor je napisao da su književnici sami svoja nacija i da nema veće dobrobiti od književnosti. Sigurni smo da će vam Andrićevi razgovori prijati, u kombinaciji sa šoljom toplog napitka i udobnog ambijenta.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap