Sajam knjiga 2023 | od 21. do 29. oktobra | Repertoar.rs
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
66. međunarodni beogradski sajam knjiga

Sajam knjiga 2023


Uskoro počinje godišnji praznik svih knjigoljubaca.


Naravno da se predstojećem oktobarskom prazniku radujemo više nego bilo kojem drugom! Razlog – na jednom mestu će se okupiti najveći ljubitelji pisane reči što je dovoljno za ovakvu vrstu čitalačkog hedonizma. Da li ste spremni za 66. izdanje Međunarodnog beogradskog sajma knjiga?

Ove godine će se u periodu od 21. do 29. oktobra realizovati izuzetno bogat i svrsishodan program prilagođen svim generacijama i aspiracijama. Ono što je prepoznatljivo jeste što će za ovih 9 dana kulturnog sadržaja svi učestvovati u njegovom promovisanju, bilo da su to izdavači, najmlađi čitaoci, kao i posetioci, čiji se broj iz godine u godinu povećava. Primera radi, prethodne godine, prvog dana je izmeren rekordan broj – skoro 16 000 ljudi je posetilo četiri sale beogradskog Sajma.

I upravo zbog činjenice da se ovaj događaj visoko pozicionira na mapi kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope, iz godine u godinu važi veliko interesovanje. Pogotovo kada traje takozvani “Školski dan“ koji će okupiti veliki broj mališana iz cele Srbije i regiona kako bi se upoznali sa omiljenih piscima i uživali u odabranim naslovima prilagođeni njihovom uzrastu. 

Popularizacija pisane reči nikada nije bila značajnija, nego u kriznim vremenima kada je ljudima bio potreban beg od stvarnosti. Baš zbog toga, svaka jesen je jedan od sinonima za šetnju među štandovima brojnih izdavača, uživanju u pesničkim tribinama, kao i konverzacijama sa isto tako pasioniranim poštovaocima književne umetnosti.

Cena pojedinačne ulaznice za Sajam knjiga iznosi 350 dinara, dok cena za grupne varira od broja ljudi. Sve sale za posetioce će radnim danima biti otvorene od 10 do 20 časova, a vikendima od 10 do 21 čas. Dovoljno da sebi ugodite i istražite sve što vas u ovom momentu zanima. 

Verujemo da čari jedne ovakve knjiške manifestacije se upravo kriju u posetiocima koji iz godine u godinu svojom posvećenošću Sajmu knjiga doprinose da kultura čitanja bude nešto što se podrazumeva u svakodnevici.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap