Sajam knjiga 2021 | od 24. do 31. oktobra | Repertoar.rs
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Loading Događaji
65. međunarodni beogradski sajam knjiga

Sajam knjiga 2021


Konačno će se održati najveći skup ljubitelja pisane reči u regionu!


U moru kulturnih dešavanja, uvek ćemo izdvojiti ona koja nas asociraju na neka davna i melanholična vremena. Među njima je i ovogodišnji 65. Međunarodni Beogradski sajam knjiga koji će se održati tradicionalno, u jesenjem periodu, od 24. do 31. oktobra.

Oktobar je asocijacija na prohladnu jesen, šarenilo boja, topli napitak i omiljenu knjigu. A ta knjiga se krije u interesantnim i različitim kutcima izdavača koji će u tih sedam sajamskih dana ponuditi mnoštvo fantastičnog štiva za sve generacije. Štaviše, obe strane – i izlagači i posetioci se slažu u tome da ne postoji lepša slika od one u kojoj se i najmlađi i najstariji oduševljavaju izabranim naslovima.

Međunarodni beogradski sajam knjiga jedna je od najstarijih, najneophodnijih i najvažnijih manifestacija u regionu. Njegov osnovni cilj jeste pružanje mogućnosti svim izdavačima, knjižarima, autorima, bibliotekarima, distributerima knjiga, kompanijama za multimediju i drugim učesnicima, da uspostave kontakte među sobom i posetiocima, razmene iskustva, sklope poslovne dogovore i ustanove kulturne saradnje. Ono što se vezuje za ovo književno dešavanja jeste da najugledniji izdavači ne samo iz Srbije, već iz regiona predstave svoj portfolio. Ovaj Sajam knjiga se ne ogleda u višesatnom obilasku štandova. On se ogleda u umetničkom uzdizanju kroz upoznavanje drugih knjiških moljaca i ljubitelja svega onog što jedan literarni svet može ponuditi. 

Kao i prethodnih godina, i ove će se održati tematska predavanja, tribine i radionice iz različitih književnih segmenata uz učešće renomiranih autora, akademika i ostalih umetnika. Stoga, u Beogradu se, tokom ovog sedmodnevnog praznika susreću kulture Istoka i Zapada, pa tako svake godine imamo različite zemlje ambasadore koje predstavljaju svoju zemlju i kulturno nasleđe. Kako najavljuju organizatori, ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način, uz učešće izlagača i publike, uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera. 

Da li ste već spremili svoj spisak za kupovinu, nestrpljivo iščekujući ovaj knjiški praznik? Čemu se najviše radujete? Javite nam utiske nakon posete.

Prepoučujemo

10

avgust

Prepoučujemo

10

novembar

Prepoučujemo

16

septembar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap