Ričard Džuel | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Richard Jewell

Ričard Džuel

Režija: Klint Istvud | Scenario: Bili Rej


Svet će saznati njegovo ime i istinu.


Ričard Džuel prešao je put od heroja do zločinca i nazad. Pred nama je ostvarenje zasnovano na istinitim dešavanjima iz 1996. godine. Neverovatnu priču je u film pretvorio, jednako fascinantni glumac i reditelj Klint Istvud.

Tog leta, Atlanta je bila u fokusu svetske javnosti jer su se u njoj održavale Olimpijske igre. I to Igre koje su obeležavale 100 godina od prvih modernih, te je u sklopu olimpijskog kompleksa napravljen Park stogodišnjice (Centennial Olympic Park). U tom parku započeće herojska priča jednog običnog čoveka.

Ričard Džuel (Richard Jewell) bio je pripadnik obezbeđenja koji je nadzirao pomenuti park. Jedne noći primetio je ranac ispod klupe i u njemu eksplozivnu napravu. Zahvaljujući njegovom alarmiranju policije evakuisan je veliki broj prisutnih na koncertu koji se održavao na tom mestu. Ubrzo je policiji stigao i teroristin poziv upozorenja. Bomba nije na vreme deaktivirana i usmrtila je jednu osobu, a veruje se da je Ričard svojim upozorenjem spasio hiljade života.

Logično, sprečivši teroristički napad i smrt ogromnog broja ljudi Ričard Džuel je postao nacionalni heroj. Ipak, posle nekoliko dana pojaviće se spekulacije da ‘FBI’ sumnja u njegovu ulogu u ovom slučaju. Njegov profil odgovarao je osobi spremnoj za bombaški napad, te je započeta istraga. Ubrzo je objavljen novinski članak koji je to otkrio i pokrenuo medijsku histeriju uperenu protiv dotadašnjeg junaka. Tada počinje borba za istinu!

Klint Istvud, izuzetni i više puta nagrađivani flimski stvaralac, potpisuje režiju ove biografske drame. Između ostalih, uloge tumače Sem Rokvel, Olivija Vajld, Džon Ham, Keti Beits i Pol Vlater Hauser koji se našao u naslovnoj ulozi. Film je inspirasan novinskim člankom Balada o Ričardu Džuelu, objavljenim 6 meseci nakon terorističkog napada.

Film ‘Ričard Džuel’ će na repertoaru domaćih bioskopa biti od 5. marta. Kada legendarnu priču u filmsko ostvarenje pretoči tako uspešan reditelj, za gledanje takvog filma nije potrebna dodatna pozivnica!

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap