Respect (2021) | Film | Repertoar bioskopa
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Aretha Franklin

Respect

Režija: Lisl Tomi


Šta se zaista dešavalo iza kulisa života jedne muzičke zvezde?


Filmska umetnost je autentična jer uspeva da na bioskopskim platnima prikaže ne samo jedinstvene priče, već da ih isto tako prezentuje na neobične načine. Malo poznata činjenica je da je jesenji period rezervisan za premijere iz svih mogućih žanrova. Upravo su bioskopske sale sinonim za uživanje u omiljenom ostvarenju uz kokice i topao zagrljaj.

Filmom Respect (Poštovanje) započinje sezona koja će do kraja ove kalendarske 2021. godine biti nezaboravna. Šta je toliko neobično u vezi sa ovim filmom? Osim što u kompletnosti prikazuje život vanvremenske dive Arete Frenklin, on predstavlja ringišpil njenih emocija i loših dešavanja koja su je pratila, ali je scenu uvek osvajala osmehom i nemerljivim samopouzdanjem.

 

„Pevanje je sveto, Ri. I ne treba to da radiš samo zato što neko tako želi. Najvažnije je da se prema tebi ophode dostojanstveno i s poštovanjem.“

 

Areta Frenklin je bila više od muzičke ikone. Definisala je zlatno doba soul muzike davnih ’60-ih godina, pa je samim tim ponela laskavu titulu ‘Kraljice soula’. Njen snažan i melanholičan glas pratile su je od malih nogu, kada je sve omađijala u crkvenom horu, a kasnije i srca svih generacija. Jedna od zanimljivosti iz njenog života jeste ta da iako nije znala da čita note, sama je naučila da svira klavir. Uz majku pevačicu i pijanistkinju, dodir i harmonija sa crno-belim dirkama su došli prirodno.

Sam film je energičan, muzički potkovan, a ujedno ćete se podsetiti nekih od njenih najvećih hitova poput: ‘You make me feel like a natural woman’, ‘I say a little Prayer’, ‘Respect’ i mnogih drugih. Godine 1987. postala je prva žena u Rokenrol kući slavnih, a 2010. godine Časopis Rolling Stone ju je postavio na čelo svoje liste najboljih pevača (i muških i ženskih) svih vremena. 

Dženifer Hadson (Jennifer Hudson) je maestralno iznela glavnu ulogu, a njoj su se pridružili i Forest Vitaker, Odra Makdonald, Sejkon Sengblo i ostala prepoznatljiva glumačka imena.

Već sada možete rezervisati karte kako biste uživali u predstojećoj projekciji. Na repertoarima domaćih bioskopa film ‘Respect’ će početi sa prikazivanjem 9. septembra. Javite nam utiske nakon njegovog gledanja!

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap