Film: Renfild | Renfield (2023) | Repertoar filmova
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Renfield

Renfild

Režija: Kris Makaj


Ovo je saga o malo drugačijem Drakuli od onog na kojeg smo navikli.


Klasici koji se smatraju antologijskim sada ponovo oživljavaju, ali na malo drugačiji način. Stoga, na velikim platnima možemo uživati u ostvarenjima koja su izašla iz okvira očekivanog, sa dozom mističnog. Među njima je definitivno i najnovija saga o Drakuli, koja pak u centar priče stavlja njegovog slugu – Renfilda.

Po čemu je Renfild toliko upečatljiv? Ne postoji tačno objašnjenje, niti sužena lista njegovih poželjnih osobina, ali on je otprilike sasvim prosečan mladić koji je pre fatalnog susreta sa najomraženijim vampirom živeo običnim životom. I ta se svakodnevica naglo preokrenula sa jednim neobičnim poznanstvom.

Film ‘Renfild’ istovremeno pripada žanru horora, ali naginje i ka crnoj komediji. Vaše je da procenite. U međuvremenu, upoznajmo se kroz kratke crte sa Renfildom (i zbog čega bi zapravo svoje slobodno vreme trebalo da posvetite ovom ostvarenju).

Ovaj moderni Drakula živi u velikom, mračnom gradu (ne na ivici velike stene) u kanalizacijama i podrumima (a ne u luksuznom dvorcu). Kako bi preživeo, neophodno je da svoje žrtve dobija ne samo noću, već i danju, a u tome mu pomaže njegov verni sluga Renfild. Ono što je karakteristično za ovog strašnog demona kojeg glumi Oskarovac Nikolas Kejdž (Nicolas Cage), jeste da je on najnarcisoidnija osoba u istoriji negativaca i kao takvom, potrebno mu je prilagođavanje. Zauzvrat, Renfild je od svog direktora dobio posebne moći koje mu omogućavanju praktičniji lov nevinih žrtava (iako on samo to više ne želi). Sada, nalazeći se na raskrsnici da prekine tu toksičnu zavisnost ili da nastavi da živi po Drakulinim pravilima, razvija strategije kako da mu to saopšti. 

Ceo film je kvalitetan posmatrajući audio-vizuelne efekte, muziku, scenario, kao i anegdote koje se konstantno provlače kroz isti. Ulogu Renfilda maestralno je preneo mladi Nikolas Holt (Nicholas Hoult) koji je ostao zapamćen po ulogama u najnovijim ostvarenjima – Meni, Pobesneli Maks i X-Men franšiza. Na bioskopskim repertoarima naći će se od 28. aprila.

Da li ste već spremili kokice za ovaj moderan horor?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap