Rat i mir - predstava | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
L.N. Tolstoj, dramatizacija Fedor Šili

Rat i mir

Režija: Boris Liješević


Jedno od najpoznatijih književnih dela i na pozorišnim daskama.


Uživati u predstavama koje su nastale na osnovu nekih od najvećih i najpoznatijih dela klasične književnosti je privilegija koju možemo sebi uvek prirediti. Štaviše, biti u mogućnosti da nama omiljene dijaloge i scene posmatramo na pozorišnim daskama je nezaboravno iskustvo. To važi i za komad Rat i mir, u režiji Boriša Liješevića, a prema istoimenom romanu Lava Nikolajevića Tolstoja koji se odnedavno izvodi na Velikoj sceni beogradskog Narodnog pozorišta. 

Pored romana ‘Anja Karenjina’, ovo je jedan od najznačajnijih romana realizma koji u potpunosti dočarava stanje jedne nacije i tok svesti određenih pojedinaca. Konkretno, Tolstoj prikazuje rusko društvo u vreme najjače Napoleonove vladavine i prati živote tri ličnosti: kneza Andreja Bolkonskog, koji napušta porodicu da bi se borio u ratu sa francuskim monarhom; Pjera Bezuhova, nepriznatog sina kneza koji neočekivano dobija nasledstvo i Nataše Rostove, devojke koja ima sve epitete savršene žene.

 

„Ono što je prošlo više ne postoji, ono što će biti još nije došlo. Pa šta onda postoji? Samo ona tačka u kojoj se sastaju prošlo i buduće. Eto, u toj tački je sav naš život.“, iz romana ‘Rat i mir’

 

U predstavi koja je za kratko vreme izvedena pred više od 7500 gledalaca, glavne uloge su poneli: Hadži Nenad Maričić, Bojana Stefanović, Miodrag Krivokapić, Danilo Lončarević, Zlatija Ocokoljić Ivanović, Zorana Bećić Đorđević, Dušan Matejić, Teodora Dragićević, Nemanja Stamatović, Nina Nešković, Slobodan Beštić, Kalina Kovačević, Petar Strugar, Vučić Perović i Nedim Nezirović.

Cene karata za Veliku scenu se kreću u nekoliko kategorija i iznose 300. 600, 700, 1000, 1600 i 2000 dinara. Možete ih u nekoliko klikova kupiti preko zvaničnog sajta Narodnog pozorišta ili prošetati do Francuske broj 3 i tako obezbediti sebi izabrana mesta. S obzirom na to da je reč o predstavi čija se tematika prepričava i analizira decenijama unazad, ne sumnjamo da će se za nju tražiti karta viška. 

Ukoliko ste ljubitelj makar jednog detalja, scene ili dijaloga iz ovog unikatnog književnog dela, verujemo da će predstava ‘Rat i mir’ biti umetnička poslastica za vas.

 
Rat i mir (narodnopozoriste.rs)
Rat i mir (narodnopozoriste.rs)
Rat i mir (narodnopozoriste.rs)
Rat i mir (narodnopozoriste.rs)
Rat i mir (narodnopozoriste.rs)
Rat i mir (narodnopozoriste.rs)
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap