Putujuće pozorište Šopalović - predstava | JDP
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ljubomir Simović

Putujuće pozorište Šopalović

Režija: Jagoš Marković


Omiljeno putujuće pozorište ponovo na daskama koje život znače!


Verujemo da ne postoji veće zadovoljstvo od onog kada saznate da je vaš omiljeni teatar ponovo počeo sa radom ili da je tražena predstava ponovo na repertoaru. Pogotovo posle duge pauze. Bez obzira koliko je ta pauza vremenski trajala, navela nas je na zaključak o tome koliko su nam nedostajale male stvari koje smo znali da cenimo. Poput odlaska u pozorište. Predstava Putujuće pozorište Šopalović je komad uz koji stoje samo najbolji i najveći epiteti. Jer posle 35 godina od prvog izvođenja to i zaslužuje. 

Drama Ljubomira Simovića premijerno je izvedena 10. oktobra daleke 1985. godine. Tri i po decenije kasnije i dalje nije izgubila na važnosti. I čini se da je prema mišljenjima mnogih, ovo predstava života za režisera Jagoša Markovića. Na Velikoj sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta glumci su se prvi put poklonili publici 8. marta 2020. godine. Čak i kada je kulturni život na kratko pauziran, želja za uživanjem u ovom komadu se nije smanjila. Prema zvaničnim podacima, izvedena je čak 123 puta, a u ovom dvosatnom guštu učestvovalo je više od 65.000 gledalaca. Predstava ‘Putujuće pozorište Šopalović’ je u prvoj verziji igrana pet sezona, sve do početka ratova devedesetih. 

U aktuelnoj postavi igraju Marko Janketić, Dragan Bejlogrlić, Nenad Jezdić, Olga Odanović, Jovana Belović, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Sanja Marković, Irfan Mensur, Miloš Samolov, Milica Sužnjević, Miona Marković, Ana Lečić, Tara Milutinović, Teodora Tomašev, Vanja Radivojević i Nađa Ristić. Kompleksnost same predstave ogleda se kako u tematici, tako i u vremenu u kojem se izvodi: teškom, obojeno nemirom, smrću i lošim vestima. Ipak je teatar tu da nas podseti da u našim životima ipak postoji mesto za kulturu.

Ulaznice za ovaj spektakl možete kupiti po cenama od 600 i 2000 dinara. Trenutno je neophodno da ih unapred rezervišete na blagajni pozorišta, pozivom na brojeve blagajne 011/2644-447 i 011/3061-957, putem mail-a [email protected] ili na sajtu www.jdp.rs.

Obogatite vaše pozorišne iskustvo gledanjem izvanrednog klasika ‘Putujuće pozorište Šopalović’!

 
Putujuće pozorište Šopalović (jdp.rs)
Putujuće pozorište Šopalović (jdp.rs)
Putujuće pozorište Šopalović (jdp.rs)
Putujuće pozorište Šopalović (jdp.rs)
Putujuće pozorište Šopalović (jdp.rs)
Putujuće pozorište Šopalović (jdp.rs)
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    1 Komentar o “Putujuće pozorište Šopalović

    1. Moja ocena je 3+,muzika nije prikladna za mesto radnje predstave,uzicki kraj?! reka Morava bas nije u neposrednoj blizini, Anita Mancic veoma izrazajna, ali u svakoj predstavi JDP je ista.. Veliki Lane Gutovic bravurozan. Marko Janketic izvanredan. Najslabija karika su 4 devojke koje su goteskno mrsave, preterano afektiraju, pogotovu jedna sa beretkom, veoma neuspesno glumi devojku iz uzickog kraja. I da ne zaboravim DROBCA, sjajna dikcija i gluma, i sjajna Simka. Zanimljiva rezija ali one 4 devojke zauzdajte, na momente sam pomislila, gledajuci njih da gledam seriju „Ali, alo“… Izuzetno zanimljivo resenje mesta susreta Dropca i lepe mlade glumice iz trupe Sopalovica..Mira Stupica(njen glas) je lepo uklopljena u pricu za razliku od Ljube Tadica.

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap