Prvo lice jednine - Haruki Marukami | Knjiga
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Haruki Marukami

Prvo lice jednine


Novi bestseler je stigao u srpske knjižare!


Jedan je Haruki Murakami. Bez obzira što mu još u ruke nije zapala Nobelova nagrada za književnost, njegova popularnost ne jenjava. Najnovije štivo Prvo lice jednice je stiglo u pravom trenutku. 

Murakami će za života stajati iza fraze da je ljubav gorivo koje nam je neophodno da bismo dalje živeli. Kada biste nekog pitali zbog čega su njegove knjige toliko specifične, čućete sijaset različitih odgovora. Obavijene fikcijom, ali i najtananijim osećanjima, svaka stranica ima svoju draž. Ovog puta, opet piše u prvom licu jednine, i to kroz priče koje kriju junake iz njegovih svih prethodnih romana. Jednom kada počnete sa čitanjem, nećete je ispuštati iz ruku.

 

„Svet u kojem živimo često se u trenutku okrene naglavačke ako samo promenimo način posmatranja. Ukoliko se promeni samo način na koji pada zrak sunca, senka može postati svetlo i svetlo senka. Pozitivno postaje negativno, a negativno pozitivno. Ne umem da ocenim da li je takva pojava jedna od suštinskih odlika onoga kako je svet ustrojen ili je samo optička varka.“ – Haruki Murakami

 

Uprkos njegovoj velikoj popularnosti, autor je vrlo povučen i o njemu se vrlo malo zna. Jedna od zanimljivih činjenica je da je prvu knjigu napisao na svom kuhinjskom stolu i taj proces je trajao skoro 10 meseci. Isto tako, nikada ne zna kako će se završiti njegovi romani, pa u tu svrhu uvek pravi četiri ili pet nacrta svojih romana dok ne dobije konačnu verziju.

Ovaj japanski velikan je dobitnik više prestižnih književnih nagrada, a ponosni je vlasnik priznanja za kratku prozu „Frenk O’Konor“. Ukoliko niste pročitali njegove bestselere „Kafka na obali mora“, „Norveška šuma“ ili Južno od granice, zapadno od sunca vreme je da ih uvrstite u svoju čitalačku rutinu.

Već sada možete nabaviti njegov najnoviji roman ‘Prvo lice jednine’ direktno na sajtu Geopoetika izdavaštva po ceni od 792 dinara ili kupovinom u njihovim knjižarama. Uživajte u čitanju!

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap