Film: Priča moje žene | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
A felesgem tortenete

Priča moje žene

Režija: Priča moje žene


Ovo nije još jedna ljubavna priča sa tužnim krajem.


Ukusi su različiti, ali ipak skoro isti po pitanju nekih bioskopskih ostvarenja. Filmom Priča moje žene (The Story of My Wife), definitivno su se pomerile granice evropske kinematografije. 

Navikli smo na neobičan kvalitet evropskih filmova, a kada govorimo o ovom ostvarenju, sve njegove dobre strane su neosporne. Novi film Mađarice Ildiko Enjedi u epicentar dešavanja stavlja komplikovan odnos između muškarca žene, sa posebnim akcentom na nepostojanje ili postojanje loše komunikacije, razumevanja i svega onog što odlikuje takav jedan odnos koji nije započet na pravi način. 

 

„Čekati da ti život sve pruži je traćenje vremena, ti moraš da iskoristiš život. U suprotnom ćete kazniti. Nije li to svrha života? Jedna opomena za drugom.“

 

Iako se karakterizuje kao romansirani, odnosno ljubavni film, zapravo je dramska priča prepuna mističnih elemenata. U skoro 170 minuta koliko traje, saznajemo neverovatne istine o nama samima i našim najdubljim porivima s ciljem da budemo srećni. Baziran na romanu Milana Fusta, pratimo odnos pomorskog kapetana Jakoba Stora i njegove žene kroz nekoliko različitih vremenskih perioda.

Sve počinje njegovom opkladom sa prijateljem da će oženiti prvu ženu koja bude zakoračila u restoran, nesvestan da će ta žena biti njegova najveća pobeda, a ujedno i najjača slabost. Gledaoci će se zajedno sa njima seliti na nekoliko lokacija, čime se filmu daje posebna, mračna atmosfera. Glavne uloge su maestralno odigrali Lea Sejdu, Gijs Naber i Luj Garel.

Ako vas je ovaj mali sinopsis podstakao da pogledate film ‘Priča moje žene’, uradite to. Krajem avgusta biće započeto prikazivanje na domaćim bioskopskim platnima, a ne sumnjamo da će privući značajan broj gledalaca u želji da saznaju tajnu koja se provlači kroz celu radnju.

Želimo da čujemo vaše utiske, a verujemo da će biti pozitivni.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap