Prevodioci 2020 (Les traducteurs) | Filmovi | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Les traducteurs

Prevodioci

Režija: Režis Roansar


Film koji će vam do samog kraja držati pažnju.


Uželeli smo se velikog platna i priča koje nam ono donosi, bez obzira na tematiku i trajanje. Uželeli smo se adaptacije klasika koji su nam bili omiljeni tokom odrastanja, a koji će uvek biti popularni i traženi. Ove godine, filmska industrija je odlučila da svoja ostvarenja prikaže kroz nekoliko formata i kanala. Međutim, brojne produkcije ostaju optimistične i uveliko najavljuju filmove sa zanimljivom pričom. Za francuski triler Prevodioci (Les traducteurs) tražnja i te kako postoji.

Da li ste se nekad zapitali u kojoj meri je posao prevodilaca složen i interaktivan? Sa kojim fondom reči raspolažu i od čega zavisi šta će prevoditi. Za devet vrsnih prevodilaca predstojeće književno putovanje biće neobično. Možda očekujete film koji u nekim sekvencama izlazi iz ustaljenih okvira sa predvidim krajem, ali ovde je ipak nešto potpuno drugačije. Jedan od omiljenih francuskih glumaca Lamber Vilson (Lambert Wilson) preuzeo je rolu ekstravagantnog pisca, skrivenog od javnosti, koji je upravo najavio prevođenje nastavka popularne trilogije pod nazivom ‘Čovek koji nije želeo da umre’.

Za tu svrhu on po posebnim kriterijumima angažuje devet nezavisnih prevodilaca iz različitih delova planete obezbeđujući im specijalni tretman za prevođenje. Pisac zapravo podrazumeva potpunu izolaciju u luksuznom bunkeru u kojem im se odmah na početku oduzimaju privatne stvari, čime bivaju potpuno odsečeni od spoljnjeg sveta. Dobijaju zadatak da u određenom vremenskom roku prevedu poznato delo.

Međutim, u posetu im dolazi glavna zvezda, unezvereni pisac sa informacijom da je prvih 10 strana njegovog dela neko iz bunkera ukrao i već objavio po posebnom ucenom. Od tog momenta film ‘Prevodioci’ dobija potpuno drugu notu i uzbuđenje koje će vas držati do samog kraja. Vilsonu se pridružuju Olga Kurilenko, Eduardo Norijega, Rikardo Skamarčo i drugi. U domaćim bioskopima, premijera je najavljena za 22. oktobar.

Godinama unazad francuska produkcija nas oduševljava filmovima koji u fokus stavljaju tople ljudske priče s jedne strane, a sa druge neke neobične radnje koje odstupaju od standardnih obrazaca. Film ‘Prevodioci’ definitivno spada u drugu grupu.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=B2-z4C7pEAU[/embedyt]

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap