Pre vremena čuda - Priče inspirisane Pekićem | Laguna
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Grupa autora

Pre vremena čuda

Priredio Vule Žurić


Knjiga kao omaž jednom antologijskom piscu.


Da li možete ovog momenta nabrojati pisce koji su vas osvojili svojim stilom pisanja, idejama i pričama koje su neponovljive? Da li su to moderni pisci ili pak klasičari koji su u amanet ostavili remek-dela? Knjiške ljubitelje je obradovala informacija da se u izlozima knjižara pojavilo delo koje sublimira život jedne veličanstvene ličnosti – Borislava Pekića.

Iza stranica knjige Pre vremena čuda stoje fenomenalna imena srpske proze: Stojiljković, David, Bazdulj, Aćin, Arsić, Pantić, Vladušić, Žurić, Ličina, Marojević, Bajić, Tuševljaković, Oltvanji, Ilić, Čolović i Goldsvorti. Ovih šesnaest domaćih pisaca, različitih generacija i stilova se na ovaj način odužilo piscu koji je jedan od najistaknutijih naših književnika i to sve povodom 90 godina od njegovog rođenja. 

Strašni aerodrom kao mesto zločina u Pekićevom Besnilu je toliko popularan da i danas ne gubi na svojoj aktuelnosti. Zatim, Vreme čuda, Zlatno runo, Godine koje su pojeli skakavci, Pisma iz tuđine, 1999 su samo delić onoga o čemu se piše na ovim posebnim stranicama.

Ova zbirka priča je u potpunosti nastala kao rezultat poštovanja piscu koji se celoga života borio za slobodu mišljenja, a bio je toliko ispred svog vremena. Knjigu otvara dokumentarni zapis Filipa Davida o londonskim susretima sa Pekićem, a zbirka je obojena ‘Pismima iz tuđine’ Vesne Goldsvorti.

Antologiju koju je priredio Vule Žurić morate imati na svojim policama. Knjigu ‘Pre vremena čuda’ možete nabaviti po ceni od 899 dinara u svim Laguna i Delfi knjižarama širom Srbije, a kao član njihovog Kluba čitalaca, ovo remek-delo možete dobiti i po određenim popustima. Takođe, za jednostavniju kupovinu, na raspolaganju vam je i zvanični sajt izdavača (baner ispod teksta).

Izdavačka kuća Laguna zaista neguje lep običaj da značajne godišnjice najvećih srpskih pisaca obeležava i objavljivanjem knjiga u kojima se upravo nalaze priče odabranih domaćih savemenih pisaca posvećene životu i delu naših velikana. Pored Ive Andrića, Miloša Crnjanskog i Branka Ćopića našao se i veliki Borislav Pekić. 

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap