Pravo na prigovor | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Just Mercy

Pravo na prigovor

Režija: Destin Danijel Kreton


Upoznajte advokata heroja u njegovoj pravnoj borbi.


Film Pravo na prigovor inspirasan je istinitom pričom o čoveku koji je posvetio život pomaganju i spasavanju nedužnih osuđenika. Brajan Stivenson je do sada dostigao pravdu za preko 100 nepravedno osuđenih zatvorenika. Ovo ostvarenje će nam približiti priču o jednom osuđeniku koja je pre tri decenije ozbiljno uzdrmala američku javnost.

Sud u Alabami osudio je Voltera Makmilijana zbog ubistva 18-godišnje devojke. Sudija je preinačio odluku porote koja je tražila doživotnu robiju i dodelio mu smrtnu kaznu. Slučaj su od početka pratile kontroverze, jer je u vreme ubistva osuđeni viđen u crkvi od strane više svedoka. Mladi Stivenson, koji je nakon završenog Harvarda došao u Alabamu kako bi se borio za prava zatvorenika, uključuje se u odbranu Makmilijana.

Film ‘Pravo na prigovor’ okupio je priznata imena Holivuda. Uloga Brajana Stivensona pripala je zvezdi u usponu Majklu B. Džordanu (Michael B. Jordan), a osuđenika Makmilijana igra Oskarom nagrađeni Džejmi Foks (Jamie Foxx). U ostalim ulogama gledaćemo još jednog laureta najprestižnije filmske nagrade, glumicu Bri Larson, Roba Morgana, Tim Blejka Nelsona i druge.

Ostvarenje ‘Pravo na prigovor’ (Just Mercy) je bazirano na istoimenim memoarima Brajana Stivensona, te se očekuje realan prikaz ove neverovatne priče. Film će na bioskopski repertoar u Srbiji stići 30. januara. Posetite omiljeni bioskop i dajte priliku životnoj drami od koje se mnogo očekuje.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap