Predstava Prah | Teatar na Brdu | Repertoar Predstava
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Đerđ Špiro

Prah

Režija: Veljko Mićunović


Nova predstava u novoj postavi u novom pozorištu.


U moru fantastičnih predstava koje se izvode kod nas, da li imate omiljenu? Ili pak pozorište u koje rado idete? Osim velikih teatara u samom centru grada, brojni pojedinci iz sveta kulture su uložili značajne napore, energiju, sredstva i vreme u izgradnju institucija čiji će sadržaj biti dostupan i u drugim opštinama, a zbog svojeg kvaliteta privlačiti gledaoce iz celog grada.

To je i u slučaju pozorištem Teatar na Brdu, koje svakog meseca svim ljubiteljima ove vrste umetnosti pruža fantastične predstave, ali i priredbe i koncerte za najmlađe. Predstava Prah je obišla ceo svet, a od februara se nalazi u sklopu repertoara ovog teatra. U njoj glumi prepoznatljivi dvojac: Nataša Ninković i Zoran Cvijanović, značajna lica srpske kulturne scene. Prvo kreirana kao radio-drama, ovo delo mađarskog pisca Đerđa Špira je postala omiljena ne samo na nacionalnom nivou, već i u komšijskim zemljama koje umeju da prepoznaju kvalitet ovakvih komada.

U centru zbivanja predstave ‘Prah’ su on i ona. Prosečan bračni par koji se svakodnevno bori sa svojim unutrašnjim demonima, dilemama i razmišljanjima. Žive i životare, nesvesni promena koje ih čekaju. Među njima jeste i jedna srećka. Tačnije – loto srećka. Vredna dva miliona koja im stoji na stolu i čeka da je neko na ovaj ili onaj način iskoristi. Šta biste vi uradili? Kako biste reagovali? Da li biste pratili instinkt, razum ili osećanja? Večna borba tinja u njima, a tranzicija u njihovim životima je neminovna.

Cene ulaznica za predstavu ‘Prah’ iznose 800, 1000 i 1200 dinara. Možete ih kupiti direktno na blagajni pozorišta Teatar na Brdu u periodu od ponedeljka do subote (16-20h). Nalaze se na adresi Turgenjevljeva 5. Takođe, karte su vam dostupne i na njihovom zvaničnom sajtu.

Obavezno nam javite utiske, ne sumnjamo da će vas ova naizgled “lagana“ predstava oboriti sa nogu. Štaviše, toliko kompleksnih i protivurečnih osećanja krije, da ćete poželeti da se još jednom vratite u Teatar na Brdu.

 
Prah (teatarnabrdu.rs)
Prah (teatarnabrdu.rs)
Prah (teatarnabrdu.rs)
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap