Film: Pozivnica za pakao | The Invitation (2022) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Invitation

Pozivnica za pakao

Režija: Džesika Tompson


Šta mislite, kako izgleda prava pozivnica za pakao?


Kako odmiče trenutna letnja sezona, tako se na filmskim repertoarima pojavljuju ostvarenja netipična za sedmu umetnost. Što će reći, sa malo futurističkim scenarijama, ali koja su zadržala tradicionalni šmek. Jedno od njih jeste i američki dramski horor pod imenom Pozivnica za pakao (The Invitation) čiji je trejler pobrao pozitivne komentare.

Ono šta ćete odmah primetiti jeste glavna uloga harizmatične Natali Emanuel prepoznatljive po ulozi robinje Misandrije, desne ruke kraljice Deneris u blokbaster seriji ‘Igra prestola’. Sada je dobila malo drugačiju ulogu, podjednako mračnu, ali privlačnu za gledanje i filmsko uživanje.

Naime, na samom početku dočekaće vas poruka: „Srdačno ste pozvani na na noćnu moru koja je stvarana generacijama“. I ovo je apsolutna istina. Priča počinje u Njujorku na sasvim običnoj večeri na kojoj Ivi sreće svog rođaka Olivera. Iako se u početku čini kao sasvim regularan poziv, Ivi odlučuje da poseti velelepno izdanje u Engleskoj i tako prisustvuje svadbi kod ljudi koji su ujedno i njena dalja porodica. Međutim, stvari nisu onakve kakve se čine. 

Svi kadrovi koje budete gledali izgledaju kao u bajci – nestvarno lep dvorac, vrtovi, rustični enterijer i atmosfera koja ipak krije nešto misteriozno. Ivi odmah postaje predmet interesovanja neobičnog aristokrate, a na svečanoj večari upriličenoj u njenu čast na pitanje: „Gde su mlada i mladoženja?“ dobija neočekivani odgovor. Ova bajka postaje noćna mora preživljavanja, jer otkriva izopačene tajne u istoriji svoje porodice, a sve samo jer nije bila dovoljno ljubazna da odbije poziv u goste.

Pored Natali Emanuel, u filmu se pojavljuju i Tomas Doerti, Hju Skiner, Stefani Kornelijusen, a režiju potpisuje talentovana Džesika Tompson. Na prvo gledanje priča podseća na slične filmske naslove koji od venčanja naprave tragična dešavanja, ali ‘Pozivnica za pakao’ predstavljaće jedinstveno iskustvo za sve gledaoce. 

A kako vi zamišljate istinski kvalitetnu pozivnicu za pakao?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap