Predstava: Posaditi drvo | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Aleksej Žitkovski

Posaditi drvo

Režija: Pavle Terzić


Odnosi koji su najteže opisivi prikazani su u ovoj predstavi.


Preporučujemo vam jednu sasvim neobičnu, ali po tematici svima poznatu predstavu Posaditi drvo, poznatog savremenog ruskog dramatičara Alekseja Žitkovskog, a u režiji Pavla Terzića. Ovaj komad se od 2022. godine igra na daskama scene „Petar Kralj“ Ateljea 212.

Ako bismo vas pitali šta podrazumevate pod klasičnim predstavama, kako bi glasio vaš inicijalni odgovor? Da li su to oni komadi koji imaju dokazanu tradiciju u smislu godina prikazivanja ili tematike o kojoj govore? Bez obzira kako bilo koje umetničko delo etiketiramo, bitna je činjenica da u njima uživamo. 

Predstava ‘Posaditi drvo’ je sasvim obična priča, ali o neobičnim stvarima i prepoznatljivim odnosima. Na sceni se smenjuju dva glavna lika – otac i sin koji na površini imaju harmoničan odnos, ali zapravo kriju mnoge neizgovorene istine. Da, ovo jeste mala duhovita priča o zaista ozbiljnim stvarima, koja nas u osnovi vraća na suštinka pitanja o tome kako sagraditi kuću, posaditi drvo i održati jednu zajednicu harmoničnom i potpuno funkcionalnom.

Otac i sin opremljeni jednom sadnicom i lopatom, pokušavaju da kroz ovu aktivnost nauče više o sebi, ali se taj naizgled jednostavan posao komplikuje i pokreće niz nepredvidivih dešavanja i bujicu neiskazanih osećanja. I čini se da je Terzić uspeo da taj večiti nesporazum između očeva i sinova, tradicionalnog i modernog prikaže kroz ovaj komad. Sadnja drveta zapravo simbolizuje građenje nečeg novog, stabilnog, što osigurava dugo očekivane rezultate.

U predstavi ‘Posaditi drvo’ ulogu oca igra Branimir Brstina, a u podeli reditelja Pavla Terzića su i Stojša Oljačić, Marko Pavlović i Nikola Štrbac, mladi talentovani glumci koji po prvi put igraju na sceni pozorišta Atelje 212

Univerzalna cena karte iznosi 1500 dinara i već sada je kroz nekoliko klikova možete nabaviti preko zvaničnog sajta pozorišta ili možete svratiti u Svetogorsku 21 i tako obezbediti svoju ulaznicu na vreme.

Da li ste spremni za uživanje u ovoj zabavnoj, a opet poučnoj priči?

 
Posaditi drvo (atelje212.rs)
Posaditi drvo (atelje212.rs)
Posaditi drvo (atelje212.rs)

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap