Pola veka sa Borhesom - knjiga | Mario Vargas Ljosa
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Mario Vargas Ljosa

Pola veka sa Borhesom


Knjiga velikana o velikanu.


Brojne izdavačke kuće prepoznaju jubileje i slave ih na svoje načine. Međutim, izdavačka kuća Laguna takve književne jubileje obeležava drugačije – pisanjem pisaca o drugim, isto toliko slavnim piscima. Knjigom Pola veka sa Borhesom, Mario Vargas Ljosa je kreirao univerzalno remek-delo. Jedan od najneobičnijih pisaca 20. veka je viđen očima dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

Ako bismo vam naveli samojedan razlog da nabavite ovu knjigu, on bi bio sasvim dovoljan. Ova zbirka članaka, predavanja i recenzija govori o više od pola veka strastvenog iščitavanja pisca koji je za Ljosu bio neiscrpan izvor intelektualnog zadovoljstva. Nikad ga nije izneverio, odnosno,  svako novo čitanje je obnavljalo njegovo oduševljenje i sreću, otkrivajući nove kutke borhesovskog sveta, tako posebnog po svojim temama.

I zbog čega je Borhes toliko unikatan? Naime, lepota i inteligencija koje je stvorio pomažu da se otkriju sopstvena ograničenja, a savršenstvo njegove proze nam pomaže da postanemo svesni toga koliko su neke naše priče jednostavnije, ali opet autentične. 

Horhe Lusi Borhes je bio sve samo ne običan i neprepoznatljiv. Bio je argentinski pisac, jedan od najuticajnijih književnika 20. veka. Pre nego što je postao poznati pisac, bio je isto tako i poznati kreator reklama. Godinama je radio kao bibliotekar da bi 1955. godina postao direktor Narodne biblioteke Argentine. Po njemu je nazvano čuveno filozofsko pitanje ‘Borhesova zagonetka’ koja se bavi problemom – da li pisac stvara priču ili priča stvara pisca?. Nekoliko puta je bio nominovan za Nobelovu nagradu za književnost, ali je za života nije dobio.

Već sada možete uživati u knjizi ‘Pola veka sa Borhesom’ ukoliko se uputite u bilo koju Laguninu knjižaru i nabavite je po ceni od 549 dinara, a sa klupskom karticom imaćete dodatne pogodnosti. Ukoliko ste je namenili za poklon, možete je direktno kupiti i preko zvaničnog sajta i upisati adresu drage osobe. 

Uživanje u ovim Ljosinim putopisima može početi! Dok jedan umetnik piše o drugom je posebna vrsta zadovoljstva, zar ne?

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap