Predstava: Plastelin | Beogradsko dramsko pozorište |
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Vasilij Sigarev

Plastelin

Režija: Marko Torlaković


Priča o odrastanju kao preporuka za gledanje svim generacijama.


Kako nam se približava jesenja sezona, tako se iz sveg srca radujemo novom kulturnom sadržaju bez obzira na novonastalu situaciju. Jedna od njih jeste i poseta nama omiljenim pozorištima. Iako se celo umetničko društvo prilagođava nametnutim obavezama, tako se i kulturne institucije trude da stvore što kreativniji sadržaj za sve svoje posetioce i ljubitelje. Beogradsko dramsko pozorište je jedna od njih. 

Ovog puta, za sve ljubitelje teatra spremljena je predstava Plastelin prema motivima drame ruskog pisca Vasilija Sigareva. Premijerno je izvedena početkom novembra 2019. godine i od tada beleži veliku posećenost zbog snažne i svakodnevne tematike – odrastanja.

U režiji Marka Torlakovića ovo ostvarenje je privuklo sjajne kritike i to na čelu sa sjajnim protagonistima: Janom Milosavljević, Majom Ranđić, Aleksandrom Vučkovićem, Ljubomirom Bulajićem i Aleksandrom Jovanovićem. Zapravo, prvi put je izvedena na Maloj sceni ovog vračarskog pozorišta daleke 2001. godine, ne prestajući da izaziva podeljene utiske i komentare. 

U centru ove drame je odrastanje. Ne onako kakvo bi svako mlado biće poželelo, već sasvim suprotno, otrgnuto od svih normi i beskrajnih sanjarenja. Mnogi od nas smatraju detinjstvo najbezbrižnijim periodom života. A šta ako je ono sve suprotno od toga? Štaviše, predstava je delimično upućena svima onima koji zbog različitih okolnosti nisu imali srećno odrastanje. Njihovo stasavanje kroz burne socijalne promene je posebno propraćeno kroz ovaj komad, sa akcentom na vršnjačko nasilje.

Obezbedite svoju ulaznicu na vreme za predstavu ‘Plastelin’ i to kupovinom iste na blagajni Beogradskog dramskog pozorišta, njegovog zvaničnog sajta ili na svim prodajnim mestima servisa Tickets.rs. Cena karte je jedinstvena i iznosi 1500 dinara, jer mesta nisu numerisana. 

Da li se i vi kao i mi radujete novim pričama, protagonistima i poukama? Jedno je sigurno – definitivno su nam nedostajala srpska pozorišta! 

 

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap