Petrijin venac - Predstava | Teatar na Brdu | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Dragoslav Mihailović

Petrijin venac

Režija: Jana Maričić


Petrija kao sinonim za hrabrost i bezgraničnu mudrost.


Opštepoznata činjenica je da se najbolji klasici (bez obzira u kojoj formi su kreirani) oni koji se nikada ne zaboravljaju, štaviše – to su oni koji se generacijama unazad prepričavaju, malo sa setnim uzdahom, a malo sa gorkim ukusom u ustima. Retki su domaći romani čija će emocija biti u potpunosti prenesena i na filmsko platno. Međutim, sa antologijskim delom Petrijin venac to je uspešno izvedeno i na pozorišnim daskama.

Kada je domaćoj javnosti objavljena informacija da će Mirjana Karanović ponovo glumiti Petriju i to u istoimenoj predstavi, oduševljenje nije izostalo. Teatar na Brdu ima tu čast da ponovo oživi junakinju u kojoj se svi u manjoj ili većoj meri pronalazimo. 

Većini poznatiji film Petrijin venac (1980) je snimljen po motivima preuzetim iz istoimene knjige Dragoslava Mihailovića u kojem radnja obuhvata vremenske sekvence pre, tokom i posle rata. Inspiracija za lik Petrije bila je Milena Stefanović iz rudarskog naselja Ravna reka kod Ćuprije, a jedna od zanimljivih činjenica je da je ovo prva uloga Mirjane Karanović na filmskom platnu.

Petrija je prostodušna i narodski mudra žena sa sela koju život nimalo nije mazio. Ona je snažna, neprikosnovena i hrabra. Suočavajući se sa konstantnom nesrećom, nikada nije odustala od svojih snova, pokazujući svetu koliko je stamena u svojim namerama da ostane srećna i plemenita. Sada, nakon 40 godina, Mira Karanović će kroz adaptirani tekst i pod režijskom palicom Jane Maričić prikazati da nije odustala od života uprkos svoj njegovoj neizbežnoj gorčini.

Karte koje se velikom brzinom prodaju već sada možete nabaviti na svim Tickets prodajnim mestima ili putem zvanične stranice pozorišta. Cene su 1000, 1100 i 1300 dinara u zavisnosti od mesta u sali sa kojeg želite da uživate u performansu. Sa razlogom je komad ‘Petrijin venac’ najavljivan kao oživljavanje poznatih emocija, ali opet na jedan moderan način. 

Zajedno sa glumačkim umećem Mirjane Karanović, ovoj predstavi predstoji veliki uspeh. Uvereni smo da neće izneveriti naša očekivanja.

 
Petrijin venac (teatarnabrdu.rs)
Petrijin venac (teatarnabrdu.rs)
Petrijin venac (teatarnabrdu.rs)
Petrijin venac (teatarnabrdu.rs)
Petrijin venac (teatarnabrdu.rs)
Petrijin venac (teatarnabrdu.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap