Perpetuum Jazzile | MTS dvorana 4.4.2024. | Koncerti | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Vocal Ecstasy

Perpetuum Jazzile


Originalni izvođači će uvek biti na ceni.


Prvo čujete tiho pucketanje prstima, ritmično, ali ne preglasno. Potom, ono biva sve glasnije i usklađenije. Na početku bivate intrigirani, ali i te kako omađijani ovim neobičnim početkom. Potom, slede tapšanja koja su propraćena povremenim poskocima (u kojima i dirigent daje svoj skromni doprinos), ali bez ikakvog vokalnog momenta. Zatim kreće šestominutni muzički spektakl. Ovako počinje i završava se izvođenje popularnog hita ‘Africa’ od strane grupe Perpetuum Jazzile.

Mnogi su se oduševili vešću da će nam ponov ulepšati jedno zimsko veče, 4. aprila u Velikoj sali MTS dvorane. Priznajte, koje muzičke izvođače niste nikad imali priliku da uživo čujete, ali su vas oduševili svojim originalnim nastupima? Upravo će ovaj sastav iz Slovenije ponovo gostovati u srpskoj prestonici i to pod dirigentskom palicom Pedera Karlsona, učitelja vokalne muzike koji je ujedno i osnivački član legendarne švedske vokalne grupe ‘The Real Group’.

‘Perpetuum Jazzile’ se od 2011. godine (kada ih je i Karlson preuzeo) vinuo u oblake muzičara svetske klase. Ova grupa je osnovana daleke 1983. godine od strane reditelja Marka Tirana koji je za početak svoju muzičku viziju usmerio ka razvoju neobičnih džez vokala i umeću da zainteresuju publiku ovakvim performansima. Zatim, u periodu od 2001. do 2010. godine, Tomaž Kozlevčar je odlučio da sve podigne na viši nivo, napisavši i oblikujući poznate aranžmane poput pesama Africa, True Colors, Killing Me Softly i ostalih.

Međutim, nije samo muzika ono što ‘Perpetuum Jazzile’ čini autentičnim, već sama energija koju emituju na publiku. Harizma i uživanje u performansu čine ih fantastičnim orkestrom koji na YouTube platformi prave brojne rekorde, uključujući i onaj kada su bili među 40 najpopularnijih video snimaka na svetu.

Cene karata se kreću u nekoliko kategorija i to od 3900, 4300 i 4700 dinara. Možete ih nabaviti direktno na blagajni MTS dvorane ili posredstvom Ticket.rs servisa.

Kojoj kompoziciji se najviše radujete?

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap