Partibrejkers - Stadion Tašmajdan 2021 | Koncert
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Dobro došli

Partibrejkers


Partibrejkers i Tašmajdan, treća epizoda.


U subotu, 4. septembra grupa Partibrejkers će posle dve godine održati veliki beogradski koncert. Posle sjajnog nastupa u Hali Sportova pre dve godine, jedna od najznačajnijih domaćih rok grupa sviraće na čuvenom stadionu Tašmajdan. Prvi koncert na toj lokaciji održali su još 1991. godine, a pre pet godina uz slogan Taš je naš i fantastičnu svirku, uzdrmali su beogradsku publiku. Sada se vraćaju da još jednom potvrde kultni status među ljubiteljim rokenrola.

Partibrejkers je rok sastav oformljen 1982. godine. Tokom godina članovi benda su se često menjali, a jedini članovi prve postavi koji i danas sviraju su pevač Zoran Kostić Cane i gitarista Nebojša Antonijević Anton. Prvi albim (Partibrejkersi I) objavili su 1985. godine, iako je imao dobar prijem i hitove ‘Ulični hodač’ i ‘Ona živi na brdu’ bend je imao poteškoće da objavi sledeći album.

Ipak, posle par godina čekanja obajvljuju drugi album i pesmama ‘Mesečeva kći’, ‘Prsten’ i ‘Ja se ne vraćam’, kao i sledećom pločom učvršćuju svoju poziciju na rok sceni Jugoslavije. Početkom 1992 godine zajedno sa članovim Ekatarine Velike i Električnog orgazma formirali su bend Rimtutituki i snimaju ciničnu antiratnu pesmu ‘Slušaj ‘vamo’ koju su promovisali sviranjem na kamionu koji je kružio ulicama Beograda.

Danas, posle pauze uzrokovanom pandemijom, pripremaju veliki letnji koncert koji će pored najave povratka u normalnost biti i vesnik rokenrola koji, možda i najviše, zahvaljujući Brejkersima i dalje živi na našoj muzičkoj sceni. Ulaznice su razvrstane u tri kategorije. Za parter je potrebno izdvojiti 1800, za fan pit 2000, a za tribine 2200 dinara.

Ako pored već nabrojanih numera, volite hitove ‘Kreni prema meni’, ‘Hipnotisana gomila’, ‘Hoću da znam’ i druge ne propustite nastup Partibrejkersa na stadionu Tašmajdan!

Prepoučujemo

04

novembar

Prepoučujemo

09

oktobar

Prepoučujemo

04

decembar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap