Film: Papin egzorcista | The Pope’s Exorcist (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Pope’s Exorcist

Papin egzorcista

Režija: Džulijus Ejveri


Da li ste pristalica filmova sa intrigantnom tematikom?


U ovom slučaju reč je o egzorcizmu koji scenariste inspirisao za kreiranje kvalitetnog horora sa elementima trilera. U bioskope je stiglo ostvarenje koje je realizovano po istinitoj priči, a čiji je glavni protagonista – harizmatični Rasel Krou uspeo savršeno da dočara naslovnu ulogu u filmu Papin egzorcista.

Film počinje krajnje neobičnokada Gabrijel Amort odlazi u malo italijansko selo kako bi rešio slučaj koji je u to vreme bio potpuno uobičajen za manja, ruralna područja. Međutim, kada njegova ekspertiza dođe na sud pravde, Gabrijel pokazuje da je isterivanje zla iz ljudi kategorija za koju ne važe, ili pak važe posebna pravila. Kako sam kaže, njegov poslodavac – Papa (Franko Nero) je odgovoran za njega, pri čemu objašnjenje za egzorcizam postoji, ali ga je teško protumačiti onima koji u njega ne veruju.

U isto vreme, u napuštenom španskom manastiru, porodica prinuđena da se preseli među njegove zidine, biva umešana u slučaj koji zavređuje Gabrijelovu pažnju. On se drži činjenice, a to je da 98% zaposednutih slučajeva zahteva dubinsku psihološku i medicinsku pomoć, pa će i ovu špansku epizodu pratiti ista statistika. Ipak, ovaj demon, koji sebe ujedno naziva i vlasnikom Pakla otkriva Gabrijelu njegovu povezanost sa Vatikanom, čime ceo slučaj dobija na težini.

Zapravo, film ‘Papin egzorcista’ dobija na važnosti zbog činjenice da se ova priča zaista desila pre manje od 10 godina i da je Gabrijel Amort sve do svoje smrti, 2018. godine, uspeo da reši veliki broj slučajeva, ali da je ovaj po svojoj snazi bio najvažniji, ali je i dalje opasan i nedovršen. 

Na kraju, priča pokazuje da je moć molitve i te kako jaka, ali samo ako mi dovoljno verujemo u nju. Zbog toga, preporučujemo vam da bez imalo straha posvetite svoje vreme ostvarenju ‘Papin egzorcista’, jer verujemo da će vam izmeniti percepciju po pitanju mnogih stvari.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap