Panonski admiral - Đorđe Balašević | Knjiga | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Ivan Ivačković

Panonski admiral


Sva ljubav i tematika po pitanju velikog Đorđa Balaševića smeštena je na ove stranice.


Neko je jednom rekao kada bi pesme govorile o Balaševiću, on bi definitivno bio najveći umetnik svih vremena. I u tome je sva čar njegovog izuzetnog stvaralaštva. O njemu govori istorija, način na koji se radovao malim stvarima, brinuo o njima, volevši sve ljude i romantizujući njihovu ponekad nemirnu prirodu.

Svi ćemo se složiti u jednoj stavci – on je ovaj svet učinio boljim mestom. U tome se složio i Ivan Ivačković, novinar i muzički kritičar koji je sve svoje misli i zanimljiva zapažanja o ovom umetniku skupio u knjizi Panonski admiral.

 

„Prave si boje dodala na taj portret života mog. Talase plave, nijansu lave, vrtloge zelenog. A crnu nisi štedela, ali bez nje bi bela još izbledela. Bez crne bela ne bi vredela.“, stihovi iz pesme Portret života mog

 

Mnogi će reći da je knjiga ‘Panonski admiral’ emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića. Ovo je zapravo spomenar svih sećanja i onih malih, ali slatkih trenutaka tokom kojih se podsećamo zašto je on bio veliki. Iako je na naslovnoj strani knjige naglašeno da se autor bavio njegovom muzičkom karijerom, nju je neophodno objasniti kroz Đoletovu biografiju, lične stavove, pa i privatni život.

Složićemo se u jednom – teško je odlučiti koja je njegova pesma najbolja, najpopularnija i najslušanija. Svi mi imamo ono nešto što smo voleli i poštovali kod njega, a zbog čega je on jedan od najvoljenijih umetnika ne samo kod nas, već i na Balkanu.

Ovaj biser savremene publicistike već sada možete naručiti preko zvaničnih sajtova izdavača po ceni od 1199 dinara, ali kao član Kluba čitalaca uživaćete pogodnosti između kojih su i niža cena. Takođe, ukoliko u blizini imate njihovu knjižaru, trk po svoj primerak knjige ‘Panonski admiral’. 

Đorđe Balašević je bio i ostao svedok jednog lepog vremena koji će živeti kroz svoje pesme, priče i nezaboravne dogodovštine. Verujemo da je ova knjiga prava poslastica i odličan podsetnik na njegovo stvaralaštvo.

 
Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap