Film: Paklene ulice 10 (Fast X) | Fast and Furious | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Fast X

Paklene ulice 10

Režija: Luj Leterije


Populana franšiza je dobila poslednju epizodu.


Filmska kultura nas je upoznala sa mnoštvom antologijskih ostvarenja zbog kojih obožavamo svaki odlazak u bioskop. Franšiza Paklene ulice (The Fast and The Furious) postala je antologijska za sve ljubitelje filmova ispunjenim akcijom i scenama brze i neverovatne vožnje. Filmom ‘Paklene ulice 10’ (Fast X) zatvara se jedan magičan krug koji je obeležio živote protagonista. 

Skoro punih 30 godina, ova franšiza obogaćuje filmsku zajednicu na svoj način – kroz fantastično kreirane kadrove i protagoniste koji su do dana današnjeg ostali verni publici. Kada bismo pokušali da kategorizujemo žanr, rekli bismo da je ovo zabavna drama, ali koja se sa godinama razvijala i na kraju dobila epitet ozbiljne akcije, sa umerenošću koja je čini toliko prepoznatljivom. I to je ujedno bio i cilj reditelja Rob Koena – stvoriti stvarnu, opipljivu akciju, umesto postojanja vizuelnih efekata koji ipak nisu realni za period u kojem se akcija snimala.

Podsećanja radi, 2011. godine Dom Toreto kojeg glumi veliki Vin Dizel, i njegova porodica suočili su se sa brazilskim šefom narko kartela Ernanom Rejesom i tako potresli temelje bezakonja ove države. Deset godina kasnije, sprema se osveta od strane njegovog sina Dantea (Džejson Momoa) koji će Toretovu porodicu podeliti na nekoliko strana sveta. Zbog toga će se ovoj dvojici sjajnih glumaca pridružiti i dobitnica Oskara Bri Larson, Alan Ričson, Danijela Melkior, Rita Moreno, Džejson Stetam, Džon Sina, Helen Miren, Šarliz Teron, Mišel Rodrigez, Tajris Gibson, Natali Emanuel, Džordana Bruster, Kris Bridžis, kao i mnoga druga imena.

Ono što je prepoznatljivo za ‘Paklene ulice’ jesu i neverovatni kadrovi sa različitih lokacija, a akcione scene su pojačane muzikomzbog čega je ova franšiza planetarno popularna. Već sada vlada veliko interesovanje, premijera u domaćim bioskopima je zakazana za 18. maj kada će se (kako organizatori najavljuju) pripremiti posebno iznenađenje. 

Šta mislite, kakva sudbina čeka Doma Toreta i njegovu porodicu?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap