Ožalošćena porodica - Predstava | Narodno pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Branislav Nušić

Ožalošćena porodica

Režija: Jagoš Marković


Neke predstave su vanvremenske. Ovo je jedna od takvih.


Predstava Ožalošćena porodica je klasik koji morate pogledati. Pogotovo što je kreirana prema tekstu i motivima velikog Branislava Nušića. Jedinstven u svojoj pojavi i čovek dalekih shvatanja obojene satirom, tematiku cele predstave je stavio u sadašnje vreme, nešto što se trenutno dešava i tek će se dešavati. Predstava zapravo predstavlja produkt društva sa kojem i u kojem živimo. Velika premijera desila se 19. januara 2018. godine jer je ovog puta režiju, adaptaciju i muziku uradio sjajni Jagoš Marković. Kako već to biva u njegovom stilu, uspeo je da u svakom liku mi kao publika pronađemo nešto samo nama svojstveno.

Jagoš je sa istom takvom pažnjom okupio fantastičnu glumačku postavu. Beskrupuloznog Agatona Arsina glumi Saša Torlaković, Simku maestralna Radmila Živković, tužnu Sarku Danica Maksimović, Proku Nebojša Dugalić, Ginu Vanja Dugalić, čudnog Tanasija Aleksandar Srećković, dr Petrovića Slobodan Beštić, Vidu Nela Mihailović, Danicu Suzana Lukić i Miću Dušan Matejić.

Rediteljskim umećem je jedna zapravo prosečna ožalošćena porodica prikazana na sasvim realan način: svi članovi su sujetni, gramzivi, nestrpljivi, podmukli i spremni na sve. Pogotovo kada čuju kome je njihov rođak ostavio nasledstvo posle svoje smrti. Od početka, pa do samog kraja predstava će vam držati pažnju. Počevši od scene kada se kompletna porodica vraća sa groblja, do one poslednje, ipak neočekivane. Svaki glumac ponaosob je fantastičan. Posmatrajte njihove ekspresije lica, pokrete i dijaloge koji se dešavaju u pravom trenutku.

Kada saznaju kako je pokojni Mata Todorović podelio nasledstvo, licemerje doživljava svoj vrhunac. Na videlo izlaze prava razmišljanja i postupci članova porodice. Ožalošćenost prerasta u alavost.

Cene ulaznica za predstavu ‘Ožalošćena porodica’ na Velikoj sceni se kreću u nekoliko kategorija i iznose 450, 500, 800, 1600 i 1800 dinara. Možete ih nabaviti na blagajni i zvaničnom sajtu Narodnog pozorišta.

Javite nam utiske, jer verujemo da nećete ostati ravnodušni na ovakav jedan scenski performans.

 
Ožalošćena porodica (narodnopozoriste.rs)
Ožalošćena porodica (narodnopozoriste.rs)
Ožalošćena porodica (narodnopozoriste.rs)
Ožalošćena porodica (narodnopozoriste.rs)
Ožalošćena porodica (narodnopozoriste.rs)
Ožalošćena porodica (narodnopozoriste.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    2 komentara o “Ožalošćena porodica

    1. Moglo je to mnogo bolje. Zao mi je sto to moram da kažem ali nisam oduševljena uopšte, predstava mi nije ostavila nikakav utisak.

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap