Ovaj će biti drugačiji | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Staša Bajac

Ovaj će biti drugačiji

Režija: Đurđa Tešić


I te kako drugačija predstava vas čeka na pozornici Ateljea 212.


U moru istovetnih komada sa sličnom tematikom, moramo se osvrnuti i na one koji govore o aktuelnim društvenim temama, ali na drugačiji način. I baš zbog toga bi trebalo da se nađu u sklopu vašeg obaveznog pozorišnog repertoara.

Jedna od takvih predstava jeste i Ovaj će biti drugačiji, zvezda krilatica Staše Bajac, a u režiji Đurđe Tešić. Ovo je jedna od ‘podmladaka’ koji čine repertoar Ateljea 212, jer je premijerno izvedena 17. marta 2019. godine. Kada bliže pogledate celokupnu glumačku postavu, svakako da je čine mlade, talentovane i neobične žene. Neobične po svojim stavovima, postupcima i različitim percepcijama o istim temama.

U ulogama su se našle talentovane glumice. Tamara Dragičević/Sofija Juričan kao nestašna Mirela, Ana Mandić kao melanholična Ivana i Milica Janevski u ulozi inspirativne Jovane. Nekako se poimanje ljubavi, uzajamnog poštovanja i poverenja izgubilo u moru primitivizma, mačizma, mizoginije i depresije. Štaviše, smatra se da savremeno društvo sve više poprima sindrom apatije koja zahvata svaku generaciju. Čak iako se pojedinci probude iz takvog stanja nehajnosti, opet nema dovoljno poleta u istima koji će voleti život i uživati u njemu.

Tokom skoro 2 sata predstave ‘Ovaj će biti drugačiji’, tri devojke sa potpuno drugačijim razmišljanjima će pričati i prepričavati o temama koje su aktuelne, a o kojima se svesno prećutkuje. Šta za njih predstavlja muškarac iz snova? Da li su ga pronašle i ako jesu, da li je ispunio njihova očekivanja? Da li su snovi lepši od jave u kojima nema straha, paranoje i slomljenog srca? Koliko su Ivana, Mirela i Jovana usklađene u svojim postupcima i ličnim, skrivenim nesrećama koje ih tište?

Ukoliko posetite sajt Ateljea 212, možete obezbediti ulaznicu čija cena iznosi 1500 dinara. Takođe, na raspolaganju vam je i blagajna Ateljea, pa ne propustite da jedno veče posvetite predstavi ‘Ovaj će biti drugačiji’, prevashodno intelektualnom, pa potom i humorističkom komadu.

 
Ovaj će biti drugačiji (atelje212.rs)
Ovaj će biti drugačiji (atelje212.rs)
Ovaj će biti drugačiji (atelje212.rs)
Ovaj će biti drugačiji (atelje212.rs)
Ovaj će biti drugačiji (atelje212.rs)
Ovaj će biti drugačiji (atelje212.rs)
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap