Predstava: Otelo | Jugoslovensko Dramsko Pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Vilijam Šekspir

Otelo

Režija: Miloš Lolić

GLEDAJ ONLINE


Jugoslovensko dramsko pozorište nam ove nedelje poklanja čuvenu Šekspirovu dramu.


Otelo se ubraja u četiri velike tragedije najigranijeg dramskog pisca. Nemoguće je doći do cifre u koliko adaptacija se ovo delo igralo, ali pred nama je jedna od njih. Snimak predstave, koja je doživela premijeru krajem 2012. godine, je najnoviji u nizu predstava koje nam je JDP podario u prethodnim nedeljama.

Ova besmrtna priča o ljubomori, strasti, zavisti i mržnji prepričava se već više od četiri veka. Tragedija smeštena u 1570. godinu ima sve elemente koji ni danas nisu strani. Zato i savremena publika može da se poveže sa temama rasizma, preljube, izdaje i osvete koje obrađuje ovo delo.

Centralni likovi predstave su Otelo i Jago. U ovoj verziji, pod vođstvom uspešnog reditelja Miloša Lolića, njih tumače Vojin Ćetković i Nikola Đuričko. Gledajući na nagrade koje su obojica osvojili, to su izveli na maestralan način. Ostatak podele je sastav već dokazanih i mladih i nadolazećih glumaca. Među njima su Branislav Lečić, Milena Živanović, Dubravka Kovjanić, Goran Daničić, Dubravko Jovanović, Nikola Rakočević, Radovan Vujović i drugi.

Sada kada ne možemo uživo pogledati predstavu koja nas je na neki način privukla, ostala nam je mogućnost da u scenskim majstorijama naših glumaca uživamo kod kuće, gledajući u ekran. Ipak, i iz toga je moguće izvući pozitivnu stranu. Na raspolaganju su nam i one predstave koje više nisu na redovnom repertoaru pozorišta, te je pred nama jedinstvena prilika da ih pogledamo.

Predstava će biti premijerno emitovana u četvrtak od 21h. Naredna tri dana će vam biti na raspolaganju reprize u isto vreme, dok se u nedelju emituje i još jedna od 18h. Ne propustite jedan od termina emitovanja predstave ‘Otelo’ i podelite sa nama vaše utiske. Da li ste i vi oduševljeni izvedbom glavnog glumačkog tandema?

Predstavu JDP-a možete pogledati klikom na liank na početku teksta ili na baner ispod.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap