Film: Operacija Fortuna: Prevara veka (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Operation Fortune: Ruse de guerre

Operacija Fortuna: Prevara veka

Režija: Gaj RIči


Vrhunski triler sa elementima komedije vas čeka na samom početku nove godine.


Kada neki reditelj snima i kreira filmove retko, ali kvalitetno, znate da će se o finalnom proizvodu jako dugo pričati. I to sa pravom. U slučaju mnogima omiljenog reditelja Gaja Ričija ovo je potvrđena činjenica. Stoga će 2023. godina biti obeležena njegovim novim ostvarenjem pod nazivom Operacija Fortuna: Prevara veka u kojem će se naći samo prvoklasni protagonisti.

Sam film počinje izuzetno brzo sa neočekivanim akcijama i to ne od bilo koga – već od Džejsona Stejtama (Jason Statham) koji je i svoj filmski debi upravo imao u Ričijevom ostvarenju Dve čađave dvocevke. Stejtam je u ulozi super špijuna Orsona Forčuna, koji je dobio delikatan zadatak da zaustavi ilegalnu prodaju novog i izuzetno smrtonosnog sistema naoružanja, a iza čijeg upravljanja i organizovanja stoji ekscentrični milijarder Greg Simonds. Želeći da se sam obračuna sa Gregom, Orson nailazi na prepreku i biva prinuđen da sarađuje sa timom operativaca, usput angažujući najveću holivudsku filmsku zvezdu – Denija Frančeska, koji će upotrebiti svoj šarm i zajedno sa njima spasiti svet.

Prepoznatljivi britanski humor, upotpunjen dovitljivim dijalozima i spektakularnim predelima filmu ‘Operacija Fortuna: Prevara veka’ daju posebnu draž. Pogotovo što su u njemu sav svoj talenat pružili Hju Grant, Džoš Hartner, Obri Plaza, Bagzi Maloun i Keri Elves.

Ono što je specifično za Gaja Ričija jeste njegov talenat koji je uspeo da preusmeri u kreiranje i snimanje malog, ali izuzetno kvalitetnog broja filmova koji se danas klasifikuju kao antologijski. Tu spadaju ‘Legenda o kralju Arturu’ sa mladim Čarlijem Hanamom, zatim saga o Šerloku Holmsu, ‘Revolver’, ‘RocknRolla’, igrano ostvarenje ‘Aladin’ i dva izuzetno popularna i uvek preporučivana filma – Gospoda i ‘Sneč’ sa odabranom ekipom koja je svaku scenu dovela do savršenstva. 

Već sada vlada veliko interesovanje za film ‘Operacija Fortuna: Prevara veka’ s obzirom na to koja je produkcija u pitanju. Prikazivanje u domaćim bioskopima počinje 5. januara, a na gledaocima je da presude da li je ispunio očekivanja kakva bi jedna akciona komedija trebalo da ima.

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap