One stvari - Dragoljub Ljubičić Mićko | Repertoar .rs
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Dragoljub Ljubičić Mićko

One stvari


Seminar o seksualnom (ne)zadovoljstvu i o zaljubljivanju – podnaslov koji već dovoljno privlači pažnju.


Predstava One Stvari je, prema rečima njenog tvorca, kabare-seminar koji na njene posetioce ostvari uticaj terapije. A tvorac je neprikosnoveni Dragoljub Ljubičić Mićko koji je za potrebe ove teme prilagodio ime i postao DrAgoljub Mićko Zaljubičić. Još 2011. godine predstavio je edukativnu priču o životnim i seksualnim problemima bračnih partnera, koja je i dalje aktuelna. Kao i sve do sada, komad je protkao njemu svojstvenim, izuzetnim humorom.

Dragoljub Ljubičić Mićko je neko ko nas već decenijama unazad zasmejava i oduševljava u svim svojima performansima. Bilo bi neprimereno opisati ga samo sa – komičar. Iako komedija jeste nešto što povezuje sva njegova dela, Mićko se ističe kao neverovatno talentovana osoba u više sfera. On je glumac, imitator, narator, pevač i muzičar, stihoklepac, pisac, scenarista i još mnogo toga, a ispred svake od ovih titula može da se stavi epitet – vrhunski.

Monodrama ‘One stvari’ samo je jedan u nizu njegovih uspešnih projekata. Publici je postao poznat još 80-ih godina kada je bio član čuvenog Indeksovog radio pozorišta. Sa Indeksovcima je do suza zasmejavao slušaoce i gleadoce njihovh emisija, posetioce predstava, a ostale su zapisane i beskrajno zabavne pesme. Pored toga je učestvovao u nekoliko filmova, napisao knjigu Nacionalni park Srbija, stvorio i glumio u nekoliko televizijskih serija i emisija, kao i pozorišnih predstava. Kvalitet njegove komedije i njegova popularnost se često porede sa statusom koji je Miodrag Petrović Čkalja imao u bivšoj Jugoslaviji.

Predstava ‘One stvari’ nastala je prema tekstu Bernharda Ludviga kojeg je Mićko adaptirao za naše podneblje. Već godinama je igra sa velikim uspehom i smatra je terapijom pošto publika/pacijenti posle završetka izlaze vidno zadovoljni i nasmejani iz ordinacije/sale. Još 2020. godine Dragoljub Ljubičić Mićko je jubilarni 150. put „lečio“ publiku smehom. Lečenje će ponoviti 30. septembra u Akademiji 28.

Ako do sada niste pogledali ‘One stvari’ preporučujemo vam da to učinite prvom sledećom prilikom!

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap