Predstava: Obraćanje naciji | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Askanio Čelestini

Obraćanje naciji

Režija: Bojan Đorđev


Ne prestaje fascinacija gledalaca ovom predstavom.


Ne postoji dovoljno reči kojima bismo opisali genijalnost komada Obraćanje naciji, autora Askanija Čelestinija, koja se od maja 2023. godine prikazuje na daskama Ateljea 212. Da li ste spremni?

U centru zbivanja su žitelji jednog grada. Međutim, taj grad je simbol svih loših stvari, grehova i deformacija sveta koji su prikazani u formi gradonačelnika, nastavnika, trgovaca, pekara i običnih ljudi bez titula. To je zemlja u kojoj su gotovo svi korumpirani, izmišljajući sopstvenu demokratiju i u kojoj je mafija glavno glasalačko telo.

To je isto tako i zemlja u kojoj nastavnice ne prenose znanje, već dele učenice po etničkoj i nacionalnoj pripadnosti, a građanin može podneti tu orvelovsku stvarnost samo ako se obezbedi oružjem ili nasilnim odlaskom. 

„Ono što je u ovom delu fascinantno jesu tema i način kako autor servira današnje globalno društvo. Dok čitate delo „Obraćanje naciji“ ne znate da li Čelestini piše o Italijanima, Francuzima, Amerikancima… On, zapravo, piše o današnjem potrošačkom društvu koje je snizilo mnoge kriterijume, i koje se posebno ne može nazvati humanim. Čelestini cinično, duhovito, resko osuđuje pojave, uopšte odnose među ljudima, grupacijama. Različita preterivanja, sebičnost, pohlepu, licemerstvo, mnogo tema je otvorio na duhovit i neobičan način.“ – glumica Gorica Popović

Predstava ‘Obraćanje naciji’ se sastoji iz kratkih, eksplozivnih i zanimljivih dijaloga u neobičnim situacijama i okruženju u kojima i sami gledaoci učestvuju tako što se poistovećuju sa svakom pričom i emocijom.

Uloge su podeljene dokazanim imenima srpske pozorišne scene, kao i mladim talentima: Gorici Popović, Ivanu Jevtoviću, Gordanu Kičiću, Branislavu Zeremskom, Aleksandru Srećkoviću, Katarini Žutić, Jovani Gavrilović, Ivanu Mihailoviću, Dejanu Dediću i Mioni Marković.

Ulaznice po ceni od 1000 i 1500 dinara se u slučaju predstave ‘Obraćanje naciji’ brzo rasprodaju, ali uvek možete uhvatiti svoju direktnom kupovinom u Svetogorskoj 21 ili putem sajta pozorišta.

Ukoliko niste već gledali, onda jedva čekamo vaše utiske nakon uživanja u komadu koji je odavno našao svoje mesto u nezaboravnim delima.

 
Obraćanje naciji (atelje212.rs)
Obraćanje naciji (atelje212.rs)
Obraćanje naciji (atelje212.rs)
Obraćanje naciji (atelje212.rs)
Obraćanje naciji (atelje212.rs)
Obraćanje naciji (atelje212.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap