Novi fosili | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Za dobra stara vremena

Novi fosili

Priča o 50 godina grupe Novi fosili


Rezervišite 15. novembar u vašim muzičkim kalendarima, jer se ovaj koncert ne propušta!


Koncerti kojima se obeležavaju značajni jubileji obično se najavljuju mesecima unapred kako bi sve veći broj ljubitelja mogao da uživa u najvećim hitovima tog ili tih umetnika. Grupa Novi fosili je sa velikim zadovoljstvom najavila veliki predstojeći muzički spektakl u Sava Centru  pod prepoznatljivim sloganom “Za stara dobra vremena“ na kojem će biti osvrt na celokupan opus ove jugoslovenske grupe.

Vrcavi, jedinstveni, uvek pozitivni – za grupu Novi fosili se vezuje pojam ‘urbani pop’ jer su njihove pesme i dan-danas pune lepe energije asocirajući na neka davna, nostalgična vremena. U ovoj, 2019. godini obeležiće neverovatnih punih 50 godina uspešne karijere, iza kojih stoji mnogo hitova, rada, truda i osmeha.

Početkom te 1983. godine, šef grupe Slobodan Momčilović Moka me pozvao da im se pridružim. Đurđica Barlović (prva pevačica) je tada već imala dva mala sina i želela je malo usporiti tempo kako bi bila sa njima i suprugom. Mene je Moka pozvao, kratko sam razmišljala (nekoliko sekundi, čini mi se) i pristala. Nisam imala pojma u što se upuštam. Drago mi je da je bilo tako, jer da sam znala, sigurno bih se uplašila.”, Sanja Doležal, pevačica grupe Novi Fosili.

Sada već uveliko prepoznatljivi trojac – Marinko Colnago (koji je jedini član benda od njegovog osnivanja 1969. godine), Sanja Doležal i Vladimir Kočiš Zec pred beogradskom publikom će izvesti veliki broj hitova, a svima uveliko poznatih poput: E, moj Saša, Dijete sreće, Marina iz moje ulice, Za dobra stara vremena, Više mi ništa ne značiš kao i mnoge druge.

Nisu samo obeležili pop kulturu u regionu, već su ostali zapamćeni i po odličnom nastupu 1987. godine kada su predstavljali bivšu Jugoslaviju na evrovizijskom takmičenju, osvojivši četvrto mesto. Taj događaj ih je vinuo među zvezde i motivisao ih ka kreiranju novih hitova.

Cene karata iznose 1.900, 2.500 i 2.800 dinara. Mogu se nabaviti online, putem zvaničnog sajta Sava Centra i servisa Ticket vision, kao i na odabranim prodajnim mestima.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap