Film: Noćna smena (2020) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Police

Noćna smena

Režija: En Fontejn


Ovo nije još jedna već viđena bioskopska priča.


Sedma umetnost kao takva će se uvek naći na spisku aktivnosti koje nas opuštaju od naporne svakodnevice. Bez obzira na izabrani žanr, filmovi su tu da nas podsete koliko jedna priča prenesena na bioskopsko platno može pozitivno da utiče na naša uverenja i pojedina životna shvatanja. Čini se da nas francuska kinematografija iznova oduševljava blokbasterima koji u prvi plan stavljaju obične ljudske priče, ali zapravo veličanstvene u svojoj autentičnosti i načinu izvođenja. 

Ostvarenje koje će nadamo se uspešno otvoriti bioskopske sale u 2021. godini jeste i francuski film Noćna smena (Police) koji možda intuitivno govori o glavnoj tematici, ali je zapravo mnogo više od toga. Prvo što ćete primetiti jeste prisustvo talentovanog glumca Omara Sija (Omar Sy), koji je ostao zapažen po ulozi Drisa u francuskom i svetskom blokbasteru Nedodirljivi (The Intouchables) koji je pokupio više od 70 renomiranih nagrada sa laskavom titulom najgledanijeg francuskog filma na svetu.

Način na koji iznosi svaku rolu je neverovatan, a to je još jedanput izneo upravo u filmu ‘Noćna smena’. Pored njega, zaigrala je i mlada belgijska glumica Viržini Efira (Virginie Efira). Takođe, pridružili su im se i Gregori Gadboa, Pejman Moadi i ostali, podjednako talentovani umetnici. U režiji En Fontejn, priča kao takva dobija dublji smisao. Pomislićete da je ovo još jedna saga o hrabrosti policajaca uz koje idu dobro poznati stereotipi.

Međutim, Virdžini, Aristid i Erik su policajci koji vode sasvim običan život žonglirajući sa svakodnevnim obavezama kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Drže se svojih ideala, bez obzira na posao kojim se bave. U međuvremenu dobijaju posebnu misiju, a to je da odvezu migranta na aerodrom, gde usput saznaju da će taj čovek u svojoj zemlji biti osuđen na smrt. Nakon toga, uplovljavaju u sopstveni pakao koji ih navodi da preispitaju odluke i moralne vrednosti.

Ova neobična drama će se prikazivati u domaćim bioskopima od 4. februara

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap