Noć muzeja 2020 | 5. septembar | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ljubav

Noć muzeja

OTKAZANO


Noć koju svi dugo čekamo, ovog puta u septembarskom izdanju.


Kultura će spasiti svet. Na mnogo načina i u brojnim oblicima. Kultura je tu da nas nauči neobičnim stvarima i zanimljivim činjenicama koje ne možemo saznati na druge načine. Na nama je da izaberemo u kojem ćemo segmentu umetnosti mi lično uživati i isto to znanje širiti drugima. Noć muzeja je manifestacija koja već 15 godina zaredom predstavlja svetionik svim sličnim tematskim kulturnim događajima zbog kojih je srpska kultura prepoznatljiva ne samo lokalno, već i globalno.

Zbog novonastale situacije u kojoj su sva kulturna dešavanja kod nas i u svetu stavljena na pauzu, ‘Noć muzeja’ kao jedna od najpopularnijih manifestacija je odložena za 5 septembar. Baš zbog toga, organizatori su izrazili zahvalnost povodom velike popularnosti i pitanja kada će se dešavanje održati. Međutim, bez obzira na odlaganje, spremaju se brojna iznenađenja za sve generacije, domaće i strane posetioce.

Jedinstveni kulturni spektakl održava se u više od 120 gradova širom sveta, a od 2005. godine on je i deo srpske prestonice. Tema ovogodišnjeg izdanja jeste ljubav, inspiracija za kreiranje najlepših umetničkih dela, stihova i reči. Kao i prethodne, i ove godine će više od 40 mesta u Srbiji otvoriti vrata svojim gostima. Zaboravljena zdanja i institucije koje krase bogata istorija će ponuditi sadržaj koji će oživeti uspomene na događaje i ljude koji su svojim viteškim delima zadužili srpsku istoriju. Brojni muzeji, galerije, pozorišta i ustanove kulture će biti epicentar predstojeće večeri.

Zanimljiva činjenica je da je tokom prethodnih 15 godina zabeleženo čak više od milion ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u gotovo svim mestima naše zemlje što dovoljno govori o popularnosti ovog već sada tradicionalnog dešavanja. Posetioci su kao posebne poslastice naveli obilaske u novootvoreni Narodni muzej, muzej Narodnog pozorišta, stari deo Dorćola, kao i turu kroz Planetarijum na Kalemegdanu ispred koje se kao i svake godine prave redovi znatiželjnih posetilaca.

Cena ulaznice za ‘Noć muzeja’ je za sada i dalje 450 dinara, a organizatori će ukoliko dođe do promene cene naknadno objaviti ovu servisnu informaciju. 

Vaše je samo da preuzmete program ove festivalske Noći i uživate u događaju koji jedanput godišnje predstavlja unikatan spektakl.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap