Predstava: Noć Helvera | Beogradsko dramsko pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ingmar Vilkvist

Noć Helvera

Režija: DIno Mustafić


Šta je toliko autentično za ovaj komad? Odgovor je – sve!


Neke predstave postoje da bi nam izlečile dušu, pogotovo ako smo ih gledali i preporučivali više puta. U nekim predstavama se apsolutno pronalazimo, dok posle drugih ostajemo začuđeni, postavljajući pitanja na koja nemamo kompletan odgovor. Kao što je to u slučaju sa ostvarenjem pod nazivom Noć Helvera koja se više od 15 godina igra na scenama bosansko-hercegovačkih pozorišta, a od ove jeseni i u sklopu Male scene Beogradskog dramskog pozorišta.

 

„Ova predstava je mali teatrološki fenomen. Igrana je u Americi, Aziji, Africi, celoj Evropi, a reakcije su bile iste bez obzira na kulturni kod ili istorijsko nasleđe. Publika je prepoznavala priču i uspostavljala emotivnu relaciju spram junaka ovog komada. Impresivne su bile kritike, zvanična objašnjenja nagrada, ali taj kontakt sa ljudima posle predstave, razmenjene rečenice koje smo čuli dale su nam smisao ovim čime se bavimo.“, reditelj Dino Mustafić

 

I nema ničega običnog u komadu ‘Noć Helvera’. U njemu su protagonisti – Mirjana Karanović i talentovani Ermin Bravo. Naime, radnja se odvija u predratnim godinama prošlog veka u epicentru fašizma – Nemačkoj. Kroz odnos majke i posinka objašnjavaju se i konkretna egzistencijalna pitanja, a ujedno se i detaljno, na činioce razlažu i relacijski odnosi: majka-dete, brat-sestra, muškarac-žena, dželat-žrtva. Iako je ovo originalno drama najpopularnijeg poljskog reditelja Ingmara Vilkvista, na teritoriji Bosne i Hercegovine važi za najnagrađivaniju predstavu kojoj ne može parirati nijedna druga.

Sigurni smo da za ovakav gušt možete pronaći slobodno vreme. Po jedinstvenoj ceni ulaznice od 1200 dinara uživaćete od prve do poslednje scene predstave ‘Noć Helvera’. Kroz nekoliko klikova obezbedite svoje sedište putem zvaničnog sajta BDP-a ili prošetajte do blagajne u Mileševskoj 64a.

Koliko toga novog možete saznati iz potpuno jedne uobičajene priče, ali prikazane na drugačiji način – dokaz je ova predstava. Zato uživajte u njenom gledanju i javite nam utiske!

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap