Knjiga: Njeno telo i druge žurke | Karmen Marija Mačado
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Karmen Marija Mačado

Njeno telo i druge žurke


Neobičan roman sa posebnom tematikom.


Razbijanje stereotipa je uvek u modi, zar ne? Kao i uvek aktuelno pitanje koliko će vremena proći dok ne prestanemo sami sebi da namećemo pritiske i činimo štetu? Čini se da zahvaljujući kvalitetnim knjigama teme o kojima se svesno ćuti postaju i te kako bitne u modernom društvu. Jedna od takvih tema jeste i nasilje.

Karmen Marija Mačado je ovaj fenomen uspešno prikazala u svom romanu Njeno telo i druge žurke. Jedni bi zaključili da je naziv sasvim prigodan tematici koju opisuje, dok bi drugi ostali zasenjeni sadržajem koji se krije u ovom književnom putovanju.

Čitalačka zona komfora može biti testirana ukoliko se u potpunosti prepustite ovoj knjiškoj avanturi. Prvenstveno jer je žanr kao takav nemoguće definisati, nešto između drame, erotike i trilera. Upoznaćete žene sa svim njihovim bolima, strepnjama, patnjama i fantazijama. A najviše nasiljem. I ne, ovo nije delo namenjeno samo ženskoj populaciji, već i muškoj čitalačkoj publici. 

 

,,Moje telo je ukleta kuća, u kojoj se gubim. Nema vrata, ali ima noževe i stotinu prozora.” Džeki Džermejn

 

Knjiga ‘Njeno telo i druge žurke’ je zapravo zbirka sačinjena od osam priča. Svaka je unikatna. Svaka je autentična i neverovatna. Svaka govori o ženi koja trpi neku vrstu nasilja. Psihičkog, emotivnog, fizičkog. I čini se da njemu nema kraja. Ove priče su nakon kratkog vremena od prvog izdanja doživele veliku buru u javnosti jer su otvoreno prikazivale stvari kojih se stidimo ili plašimo naglas da izgovorimo. Živeti slobodno, a istovremeno ne dopuštati da voljena osoba živi isto tako je tema koja se konstantno provlači kroz ove stranice. 

Karmen Marija Mačado je ovim delom izazvala odličan preokret u svetskoj književnosti. Titula esejistkinje i kritičarke su je dodatno lansirale među zvezdanim laureatima, a u prilog tome govore nagrade i stipendije renomiranih fondacija.

Svoj primerak knjige ‘Njeno telo i druge žurke’ možete nabaviti putem zvaničnog sajta izdavača Štrik (baner ispod teksta) po povlašćenoj ceni od 554 dinara ili po regularnoj ceni u manjim i većim knjižarama širom Srbije.

Šta je vas najviše razoružalo tokom čitanja ovih stranica?

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap