Njegove bele rukavice | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Jelena Bačić Alimpić

Njegove bele rukavice


Svaku njenu knjigu iščekujemo sa velikim nestrpljenjem. Književni gušt koji nema cenu.


Tajnu njegovih belih rukavica zna samo Jelena Bačić Alimpić. I ovaj naslov se uveliko nalazi na listama književnih bestselera skoro svih domaćih izdavača. Nekako se za Jelenine knjige vezuje ona tajnovitost i misterija neke priče koja nas navodi da sa enormnom željom što pre stignemo do kraja knjige. Kada saznamo kraj shvatimo da je vredela našeg vremena jer je lepota čitanja upravo u tome – uživanje u kvalitetnim stranicama koje nas teraju da se osećamo srećno i ispunjeno.

U centru svih njenih romana jeste žena. Odnosno borba jedne žene. Žene koju život nije mazio, koju je sudbina i kažnjavala i činila radosnom. Žena je ta koju sećanja i ponekad bolne uspomene čine ranjivom, nežnom i željnom novih slušalaca. U knjizi ‘Njegove bele rukavice’, Ljubica Ignjatović je sama svoj heroj. Vođena je ljubavlju i čistim osećanjima prema poručniku Karelu Hartu, koji je na početku gajio ista osećanja. Taj posleratni period u Sarajevu, Ljubica je vezivala samo za Hartovo postojanje, nesvesna njegovih mana i mogućih nedostataka. Ispovest jedne neustrašive žene i majke je ono što sve ljubiteljke Jeleninih romana privlači svakom njenom ostvarenju.

Njen deveti roman ‘Njegove bele rukavice’ je rezultat neiscrpnog istraživanja, putovanja, čitanja, promišljanja i komunikacije sa ljudima koji su imali neki susret sa segmentima iz knjige. Za kvalitetno štivo je najviše potrebno vremena. I čini se da sve veći broj zadovoljnih čitateljki to i dokazuje. Sigurno se sećate njenog prvenca ‘Ringišpil’ iz 2010. godine koji je prema mišljenjima mnogih postao jedan od najčitanijih domaćih romana današnjice. Balerina, čiji je život do granice surovosti i izdržljivosti ispisan do najsitnijih detalja, jedna je od omiljenih naših književnih junakinja.

Cena knjige ‘Njegove bele rukavice’ iznosi 799 dinara, a ukoliko ste član i Kluba čitalaca Laguna, svakako ćete moći da iskoristite brojne benefite koji će vam uveliko povećati zadovoljstvo prilikom same kupovine iste.

Da li se ova knjiga već našla na vašem spisku željenih, a nepročitanih naslova? Javite nam utiske!

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap