Nišville Jazz Festival 2022 | 5 - 14. avgust | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
International Jazz Festival

Nišville Jazz Festival


Nova doza džeza čeka vas u avgustu.


Leto je uveliko u jeku, a sa njim i naša želja da nadoknadimo propušteni umetnički sadržaj. To se posebno odnosi na muzičke festivale koji nam svake godine pružaju neverovatno iskustvo po pitanju svih segmenata. Ove godine Nišville Jazz Festival biće obeležen na poseban način, pogotovo zbog činjenice da će trajati 10 dana!

Međutim, glavni festivalski program je rezervisan u periodu od 11. do 14. avgusta. Održaće se na otvorenom prostoru Platoa niške Tvrđave, i to na dve bine – Earth & Sky stage-u, a brojni kvalitetni kako domaći, tako i strani izvođači nastupiće na binama koje su i dalje besplatne za publiku: Open, Hip Hop, River, Midnight Jazzdance, Movie, Jazz 4 Kids, Welcome, Youth, Jazz Museum stage, Kristina stage i mnoge druge.

Odavno mu je dat epitet najpopularnijeg i najposećenijeg džez festivala jugoistočne Evrope. A od osnivanja 1995. godine čuva se autentičnost ovog mesta, što u prilog govori punih 27 godina postojanja. Jedna od zanimljivosti je da je Nišville uvršten u 10 najboljih jazz festivala u Evropi.

Neki od internacionalnih izvođača kojima se posebno radujemo jesu: Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Yellowjackets, Julian Marley, George Cables, Magnifico, La Malbec Orchestra, Corn Maiz, Mattan Klein Quartet, a od domaćih izvođača spomenućemo i Milan Petrović Quartet zajedno sa Sašom Popovskim i Nišville ROJAZE project band. Takođe, svi posetioci će potpuno besplatno moći da uživaju u programu Nišville Jazz Teatar festivala, uključujući i prikazivanje dokumentarnih i igranih filmova sa muzičkom tematikom. 

Ono što je autentično za Nišville jesu i cene ulaznica koje su dostupne svima: pojedinačne ulaznice za Parter i Tribine iznose 1900 dinara za jedno veče,dok komplet uzlaznica iznosi 3900 dinara. Sve informacije o mestima kupovine, kao i načinima dostave istih možete dobiti preko zvaničnog sajta festival (kliknite na baner ispod teksta).

Unikatnost ovakvog dešavanja jeste u njegovom programu i tradiciji koja se čuva i poštuje. Verujemo da ćete na Nišville-u pronaći ono što vam je zanimljivo i zadovoljava vaše muzičke i ostale umetničke potrebe.

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap