Nišville Jazz Festival | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
International Jazz Festival

Nišville Jazz Festival


Niš će i ove godine biti mesto muzičkih susreta, a lista izvođača još nije konačna.


Međunarodni džez festival Nišville koji se tradicionalno održava u Nišu predstavlja najposećeniji džez festival u Jugoistočnoj Evropi. Ove godine, u periodu od 3. do 11. avgusta, svi ljubitelji dobrog zvuka će na platou Niške Tvrđave uživati u sjajnim hitovima brojnih izvođača. Kao već sada tradicionalna gradska manifestacija Niša, odlukom Ministarstva kulture Republike Srbije proglašena je događajem od nacionalnog značaja. Pored toga što na Nišvilu učestvuje veliki broj umetnika, ovaj festival ujedno veliku pažnju pridaje pravilnoj edukaciji mladih muzičara koja se odnosi na besplatne radionice na kojima popularni muzičari dele svoje teorijsko i praktično znanje sa svima kojima je to neophodno.

Tokom prethodnih godina na ovom događaju su učestvovali i: Vasil Hadžimanov, Ron Carter, Benny Golson, Gipsy Kings, Lisa Simone, Inner Circle, Jamie Davis, Rosenberg trio, Larry Coryell, Richard Galliano, Miroslav Vitous, Original Blues Brothers Band, Sly Dunbar & Robbie Sheakspeare, Philip Catherine kao i brojni, eminentni džez umetnici.

Ove godine, ‘line up’ je izuzetno kvalitetno smišljen. Glavni (8-11 avugst) i prateći program su sadržajni, pa će vas čekati brojna iznenađenja. Na glavnom, Earth and Sky Stage-u kao najvećoj pozornici Nišvil festivala, naći će se velika imena: Seun Kuti, Yossi Fine, Maceo Parker, Tihomir ”Pop” Asanović, Jamal Thomas sa svojim bendom, Malina Moye, a lista iznenađenja još nije gotova. Prateći program festivala, sa druge strane, čini nekoliko raznovrsnih bina: Open Stage, Midnight Stage, Welcome Stage, Museum Stage, Šabans Friends World Music Stage, kao i Air Stage.

Striporama, Kristina, Movie Stage, SaNiti, Jazz for kids, Showcase su samo od nekih fantastičnih sadržaja ovog događaja, gde svaka generacija ima priliku da uživa u onome u čemu se najviše pronalazi. Posebno što izdvajamo jeste i Nisville Jazz Muzej, kompleks u sklopu Niške tvrđave, kao prvi nevladin projekat kulture koji se sastoji od nekoliko pozornica, galerija, istorijskih iskopina, ugostiteljskih objekata, kao i turističkih sadržaja posvećenim džezu i muzici uopšte.

Karte za ovaj festival iznose 2500 dinara i mogu se nabaviti na svim Tickets.rs prodajnim mestima, kao i brojnim lokacijama u Nišu.

 

Prepoučujemo

02

septembar

Prepoučujemo

23

septembar

Prijavi se na newsletter

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2020 | Repertoar RS BlogSitemap