Nick Mason's Saucerful of Secrets | Koncerti | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Echoes Tour

Nick Mason’s Saucerful of Secrets


Supergrupa najzad dolazi u Beograd!


Termin supergrupa koristi se za bendove sastavljene od već dokazanih članova drugih sastava. Jedna takva grupa muzičara održaće koncert u našem glavnom gradu. Predvodi je Nik Mejson (Nick Mason), bivši bubnjar i jedan od osnivača kultnog, britanskog rok sastava Pink Floyd. Jedini nezamenjivi član u svim postavama te grupe u okvire svoje svetske turneje uvrstio je i Beograd.

Supergrupa koja nosi naziv Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni (Nick Mason’s Saucerful of Secrets) prethodne dve godine puni koncertne dvorane širom sveta. Turneja ‘The Echoes Tour’ započeta je u Londonu, kada je Nik Mejson nastupio prvi put posle 13 godina pauze i poslednjeg zajedničkog nastupa sa sastavom Pink Floyd. Pesme upravo tog benda čine osnovu repertoara koji se izvodi na ovim koncertima.

Pored Mejsona ovu grupu čini još muzičara koji su tokom karijere imali blisku vezu sa Pink Floyd-om. U pitanju si Gaj Prat, basista koji je u više navrata bio deo tog sastava, i Dom Beken saradnik Ričarda Rajta, klavijaturiste i jednog od osnivača grupe Pink Floyd. Pored njih tu je i gitarista Li Haris (The Blockheads), a vokalno ih predvodi Geri Kemp, gitarista i kompozitor iz poznatog benda Spandau Ballet.

Pink Floyd je svojom pojavom zauvek promenio muzičku scenu, te se i dalje smatraju najuticajnijim rok sastavom ikada. Njihova prva dela, tj. raniji muzički radovi su ono što supergrupa ‘Nick Mason’s Saucerful of Secrets’ želi da predstavi današnoj publici. Priliku da prisustvujete tome imaćete i vi ako naredne godine, tačnije 19. juna dođete u Sava Centar.

Ulaznice za ovaj koncert su razvrstane u dve kategorije, cena za parter je 3200, a za poziciju ispred bine 4900 dinara. Detaljnije informacije možete pronaći klikom na baner ispod teksta. Ovakvi koncerti su jedinstvena prilika da se upoznamo sa istorijom muzike i njenim vrhunskim kvalitetom koji nam danas deluje još dalje nego vreme u kojem je nastala.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap