Nick Cave | Beograd 2024 | Koncert | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Solo Show

Nick Cave


Vest da je planetarno popularni kantautor srpsku prestonicu uvrstio na listu gradova u okviru svoje turneje je obradovala mnoge.


Na veliku radost mnogih obožavalaca Nick Cave (Nik Kejv) je uvrstio Beograd u okvir svoje svetske turneje. Utisak je da se ovaj koncert dugo čekao, s obzirom da je Nik poslednji put svoj muzički performans u Beogradu imao 2017. godine. Rezervišite 18. jun u svojim kalendarima, jer će Beograd na vodi te prolećne večeri biti mesto održavanja pravog spektakla.

Za Kejva bi se moglo pisati i pričati unedogled. Toliko lepih događaja, aktivnosti, pesama i anegdota se vezuju za njegovo ime i karijeru. Nik Kejv i njegov bend su prvi put svirali u Srbiji daleke 1990. godine u beogradskom Studentskom kulturnom centru. I čini se da su nakon toga još više postali omiljeni, između ostalog, i zbog emocije koju prenose publici. Ovoga puta, nastupiće samo u pratnji klavira i uz podršku muzičara Kolina Grinvuda, basiste grupe Radiohead.

Često se u simboličkom smislu kaže da je Nik Kejv sinonim za ljubav obojenu tugom i tamom. Štaviše, njegov glas je istovremeno toliko lep, a toliko tužan jer dotiče ono najranjivije u samom čoveku. Zbog muzike je napustio studije slikarstva kako bi se posvetio ono za šta zaista ima više talenta. Mnogi muzički kritičari ističu činjenicu da Nik ne peva, već izvlači glas iz najtamnijih dubina duša.

Svima je prepoznatljiva njegova numera iz mnogima omiljene serije Birmingemska banda (Peaky Blinders) – Red Right Hand. ‘And no more shall we part’, ‘Into my arms’, ‘The ship song’, ‘Deanna’, ‘Loverman’, ‘Do you love me?’ su samo neki od hitova koje će te majske večeri uživo izvesti Nick Cave.

Ulaznice se brzo rasprodaju pa ćete morati da budete isto toliko brzi. Cene se kreću u zavisnosti od zone koje želite (4900, 6900 i 12900 dinara). Karte možete nabaviti na posredstvom eFinity servisa.

Koncert ‘Nick Cave Solo Show’ je nešto što ne smete propustiti, jer uživanje u dobroj i kvalitetnoj muzici nema cenu.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap