Predstava: Nestajanje | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Tomislav Zajec

Nestajanje

Režija: Sanja Mitrović


Porodični odnosi kao nepresušan izvor inspiracije za kreiranje umetničkih dela.


Atelje 212 uvek postavlja standarde po pitanju popularizacije kvalitetnih komada i njihovih autora koji dolaze ne samo odavde, već su i te kako uspešni u regionu. Tako smo u prilici da uživamo u predstavi Nestajanje, hrvatskog dramaturga Tomislava Zajeca, a ovaj komad će biti prvo izvođenje nekog pozorišnog ostvarenja ovog autora u Srbiji. Praizvedba je bila početkom 2024. godine, i to na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Autorski tim čine dramaturg Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimograf Boris Čakšira, a kompozitorka Marija Balubdžić. Režiju potpisuje Sanja Mitrović. Autor Tomislav Zajec je jedan od najuvaženijih savremenih hrvatskih pisaca i dramaturga. Njegova dela višestruko nagrađivana i izvođena u matici i inostranstvu. Između ostalog, šestostruki je dobitnik nagrade za dramsko pismo “Marin Držić“, kao i dvostruki dobitnik nagrade Marul na Marulićevim danima. 

Ono što predstavu ‘Nestajanje’ čini unikatnom jeste činjenica da je radnja komada smeštena u intelektualnu srednju klasu društva u kojem su glavni protagonisti umetnici, naučnici, istraživači, univerzitetski profesori, policija, a svi zajednički učestvuju u isprepletano složenim odnosima koji se tiču zlostavljanja dece. Na suprotnim taborima su porodica žrtve i porodica zlostavljača, u kojima svako pokušava da istera svoju pravdu i tačne zaključke.

Maestralnu glumačku postavu čine Svetozar Cvetković, Branka Petrić, Jelena Ilić, Milica Janevski, Dubravka Mijatović, Natalija Stepanović, Dejan Dedić i Đuro Brstina.

 

Ulaznice

Ukoliko smo vas dovoljno zainteresovali da pogledate ovu neobičnu priču, uputite se na sajt pozorište i u nekoliko klikova kupite željene ulaznice, po cenama od 1000 ili 1500 dinara. Ukoliko volite da posetite blagajnu Ateljea 212, uputite se u Svetogorsku 21 i tamo obezbedite karte za ovo unikatno dešavanje.

Uvereni smo da će vas priča predstave ‘Nestajanje‘ prodrmati i naterati da preispitate svoj odnos prema najbližima i kako on direktno utiče na vaše postupke i osećanja.

 

 
Nestajanje (atelje212.rs)
Nestajanje (atelje212.rs)
Nestajanje (atelje212.rs)
Nestajanje (atelje212.rs)
Nestajanje (atelje212.rs)
Nestajanje (atelje212.rs)

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap