Nepodnošljiva lakoća postojanja - Milan Kundera
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Milan Kundera

Nepodnošljiva lakoća postojanja


Nepodnošljivo omiljen klasik u kojem svi uživamo.


Deo naše svakodnevice čine mali, ali neponovljivi trenuci. Oni podrazumevaju omiljeni napitak, knjigu sa fantastičnim sadržajem i kutak u kojem možemo sebi da priuštimo ovakav gušt. Da li ovog trenutka možete nabrojati literaturu kojoj ćete se uvek vraćati bez obzira na vremensku odrednicu i temu koju obrađuju? Mi ćemo vam u svakom momentu preporučiti nezamenljivog Milana Kunderu i njegov svetski hit Nepodnošljiva lakoća postojanja (češ. Nesnesitelná lehkost byti).

Objavljena je 1984. godine, a i dalje predstavlja jedno od omiljenih bisera svetske književnosti. Ujedno je i Kunderino najpoznatije delo. Zahvaljujući njemu, stekao je slavu koju će teško bilo ko prevazići. Zanimljiva činjenica je da je ovo štivo bilo zabranjeno u tadašnjoj Čehoslovačkoj do 1989. godine. Bez obzira na to, ono se smatra savremenim klasikom.

„Svi smatramo nezamislivim da bi ljubav našeg života mogla biti nešto lagano, nešto bez težine; mislimo da je naša ljubav ono što je moralo biti, da bez nje naš život ne bi bio naš život“, Milan Kundera

Sa svakom novom stranicom knjige ‘Nepodnošljiva lakoća postojanja’ ćete biti opijeni, bez obzira na temu koju obrađuje. Komunistički ideali nisu nikoga poštedeli, pa čak i tadašnju češku prestonicu daleke 1968. godine. U centru dešavanja su Tomaš i Sabina, dvoje intelektualaca koji prolaze kroz različite faze dostizanja lakih i teških istina. Da li ste ikada razmišljali o tome u kakvim se suprotnim, ali ipak istim relacijama nalaze lakoća i težina? Životi intelektualaca i umetnika u tadašnjem Pragu su teški, ali kratkotrajno zadovoljavajući. U stalnoj su potrazi za istinom, mudrošću i lakim rešenjima, što uz dodatna društvena ograničenja nije bilo jednostavno postići.

Svoj primerak remek-dela ‘Nepodnošljiva lakoća postojanja’ možete pronaći u svim knjižarama Laguna i Delfi. Na raspolaganju su vam i njihovi sajtovi, kao i zvanična stranica izdavača (baner ispod teksta). 

Koju ste vi nepodnošljivo laku istinu saznali? Šta vas je do srži uzdrmalo, a čijeg saznanja ste se dugo pribojavali? Sve ovo možete saznati putujući kroz ovaj bezvremeni klasik.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap