Neno Belan & Fiumens | Koncert | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Kontakt konferencija

Neno Belan & Fiumens


U prestonicu nam još jednom stiže najprepoznatljiviji predstavnik splitske muzičke scene.


Grupa Đavoli bila je jedna od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji, u drugoj polovini osamdesetih godina. Beogradska publika imaće priliku da se priseti njihovih velikih hitova slušajući pevača i gitaristu te grupe Nena Belana u pratnji grupe Fiumens. Nastup je deo koncertnog programa ‘Kontakt konferencije’, a mesto susreta je Dom omladine, u četvrtak 21. septembra.

Đavoli su osnovani 1984. godine u Splitu, a krajem iste godine održali su prvi koncert. Frontmen grupe bio je pomenuti Neno Belan, dok su ostatak originalne postave činili Dragiša Mandić (bas gitara), Željko Hajsok (bubanj) i Igor Kmetić (saksofon). Prvi album, ‘Ljubav i moda’, objavili su 1986. godine i ostvarili veliki uspeh zahvaljujući nemalom broju hitova iz kojih se izdvojila pesma ‘Pričaj mi o ljubavi’.

Nakon toga u naredne dve godine izdaju još dve ploče, ‘Halo Lulu 22’ i ‘Ostani uz mene’, kojima potvrđuju stečenu popularnost. Posle pauze u radu početkom devedesetih, ponovo se okupljaju i objavljuju poslednji studijski album ‘Space twist’, 1998. godine u saradnji sa članovima riječkog sastava Fiumens sa kojima je Belan prethodno objavio album. Ubrzo zatim, grupa Đavoli prestaje sa radom.

Neno Belan & Fiumens nastavljaju saradnju do danas i poslednjih godina redovno sviraju u gradovima bivše države. Našu prestonicu takođe redovno posećuju, karte za koncert se rasprodaju nekoliko dana ranije, a oduševljena publika uvek je po nekoliko puta vraćala Nena i momke iz benda na bis. Ovoga puta će upotpuniti revijalni deo ‘Kontakt konferencije’ i verujemo još jednom napraviti sjajnu atmosferu.

Cena ulaznice iznosi 2000 dinara i možete ih nabaviti posredstvom TIckets servisa. Za dodatne informacije o događaju i ulaznicama kliknite na link ispod teksta.

Ukoliko uživate u hitovima kao što su ‘Pričaj mi o ljubavi’, ‘Stojin na kantunu’, ‘Bambina’, ‘Ja volim je’, ‘Dugo toplo ljeto’ ne propusite koncert Neno Belan & Fiumens na sceni Dom omladine.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap