Fiim: Nemiri (Unrueh) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Unrueh

Nemiri

Režija: Siril Šeblin


Uzvišeno vragolasta priča o jednoj ženi.


Evropska kinematografija je nešto zaista posebno. Specifična po ideji koja se prenosi gledaocima, dijalozima, protagonistima, a najvažnije – po emocijama koje svi na određen način osećaju. Zbog toga ćemo većinu ostvarenja pamtiti, a neka ćemo zdušno drugima preporučivati. Ovoga puta, mi ćemo vam savetovati da krajem septembra posetite najbliži bioskop i uživate u najnovijem ostvarenju Sirila Šeblina pod nazivom Nemiri.

Ovo nije još jedna priča o borbi za pravdu i bolji život. U ovoj 90-minutnoj sagi na jedan fin i u švajcarskom stilu – prefinjen način ćemo se upoznati sa devojkom koja je radila ono što najbolje zna kako bi preživela i osetila se bitnom. Svojom predanošću jednom neobičnom poslu, uspela je da doprinese zajednici zaboravljenoj od sveta.

Kad god pomislite na Švajcarsku, prve asocijacije se odnose na tačnost, efikasnost i preciznost. Upravo Žozefina predstavlja sinonim za jednu skrivenu, ali toliko elegantnu borbu u kojoj ćete i sami poželeti da joj se pridružite. Radnja filma se dešava u ranom 19. veku, u neimenovanom švajcarskom gradu koji je prepoznatljiv po proizvodnji specifičnih časovnika. Ova delatnost, sa svim inovacijama koje donosi unapređuje živote ovih stanovnika na neočekivane načine.

Jedan od tih unapređenja je i dolazak mladića koji želi da poboljša radnička prava. Petar Kropotkin, mladi Rus koji je izbegao iz domovine, postao je samoprozvani anarhista. Upoznaje Žozefinu, neobičnog entuzijastu koja je fokusirana na specifični spiralni točak, izum koji uspešno balansira funkcionisanje mehaničkog sata. I sve bi bilo idealno da Žozefina ne postaje zainteresovana Petrovim idejama o zajedništvu i borbi koja počinje da zahvata celu Evropu.

U glavnim ulogama našli su se talentovana Klara Gostinski, Aleksej Evstratov i Valentin Merc. Film ‘Nemiri’ je obogaćen sjajnim dijalozima, a i monolozima, eksplicitivnim razmišljanjima o smislu življenja, a prate ih magični švajcarski predeli, u kojima je vreme stalo.

Prikazivanje ovog neobičnog ostvarenja možete ispratiti počevši od 28. septembra, a zbog svoje specifične priče ne sumnjamo da će vas oduševiti.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap