Nemanja Radulović i Lor Favr Kan | Kolarčeva zadužbina
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Centar za muziku

Nemanja Radulović i Lor Favr Kan


Srpski Paganini ponovo na beogradskoj sceni!


Kulturni kompas će uvek biti na pravoj putanji kada je u pitanju srpsko stvaralaštvo. Pogotovo ako našu zemlju predstavljaju umetnici o čijem se talentu priča i prepričava godinama i decenijama unazad. Jedinstven među njima jeste i Nemanja Radulović, virtuoz na violini i jedan od naših najpoznatijih muzičara klasične umetnosti na svetu.

Malo je onih koji nisu čuli za neobičnog, ali toliko neverovatnog Nemanju Radulovića. Fin, kulturan, emancipovan i autentičan, Nemanja je postao srpski Paganini koji očarava svojom pojavom na svakom koraku. Ovaj panker među klasičarima je bio predodređen da napravi karijeru upravo zbog ljubavi koju ima prema ovoj vrsti muzike. Za njega je ona više od profesionalnog opredeljenja, filter i slatka stvarnost koja prikazuje samo najlepše delove života. Svetski kritičari ga uveliko upoređuju sa Najdželom Kenedijem, britanskim violinistom koji je kombinujući klasiku i džez mladim ljudima približio ovaj muzički pravac na zanimljiv način.

Interesantna činjenica je da Nemanja Radulović svira na violini velikog Đovanija Batiste Gvadanjinija iz 1765. godine koja je u vlasništvu Nemca Frica Berensa. Prestižne nagrade i priznanja koje je osvojio se ne mogu dovoljno nabrojati u sklopu ove najave. On će zajedno sa francuskom pijanistkinjom Lor Favr Kan izvesti remek-dela klasične muzike, a kako su najavili, u pripremi su i posebna iznenađenja za sve goste. Koncerti će biti održani 29. septembra i 1. oktobra u 20 časova.

Svoju ulaznicu za jedan od ova dva termina možete kupiti po cenama od 1800, 2200 i 2500 dinara. Ne sumnjamo da će Nemanja Radulović nastaviti da održava tradiciju održavanja spektakularnih koncerata, posebno ako je reč o Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Blagajna na Studentskom trgu je otvorena svakog radnog dana od 10.30h do 14.30h i od 15h do 20.30h. Takođe, možete i subotom svratiti od 10h do 14h.

Početak jedne lepe, muzičke jeseni možete obeležiti odlaskom na ovaj koncert za koji verujemo da će po svim merilima biti vrhunskog kvaliteta.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap