Nebo može da čeka | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Kali Tejlor

Nebo može da čeka


Talenat i mašta uvek dovode do uspeha. Tako je i sa knjigom ‘Nebo može da čeka’.


„Šta bih ja bez tebe, Lusi Braun?“, rekao je i nežno me poljubio. Pomislila sam da život ne može da bude bolji. I nisam pogrešila.

Ovako počinje jedan od najčitanijih romana koji se ne zove tako bez razloga. Kada knjigu Nebo može da čeka uzmete u ruke, pomislite da će biti slatka, nežna limunada sa srećnim krajem. Ali, zapravo ne razmišljate o samom raspletu i kompletnoj priči koja će vas očarati prilikom prvog čitanja. Šta biste uradili kada biste pomislili da ćete uskoro umreti? a) Urlali biste i uzbunili sve u svojoj blizini? b) Ne biste rekli nikome i izbezumljivali biste se u samoći? c) Pravili se da se ništa ne događa?

U jeku priprema za sopstveno venčanje, za dan kada će svom izabraniku reći čuveno “da“, Lusi doživljava nezgodu i umire. Ne mogavši da se oporavi s tim (a da je izgubila i svog muškarca), ona odlučuje da nebo gore može da čeka i ostaje uz neutešnog verenika. Ali, kao duh.

Međutim, upada u sasvim čudnu situaciju: u takvom obliku ostaje u neobičnom “smeštaju“ sa gotovo nemogućim “cimerima“. U celom tom haosu, dobija neku vrstu ultimatuma. Između ostalog, mora da pronađe devojku svom cimeru Arčiju, kompjuterskom geniju, a istovremeno primećuje da se oko njenog verenika vrzmaju nove grabljivice. Mislimo da će ova knjiga naći put do vašeg srca, jer je neobična i romantična na čudan način.

Autor, Kali Tejlor, kako tvrdi, još u osmoj godini je znala da će biti pisac kada bude porasla. Rođena je u Velikoj Britaniji, detinjsto je provela u Nemačkoj, a poslednje dvadeset dve godine živi u Brajtonu. Jedna eminentna izdavačka kuća je odbila njeno prvo književno delo, međutim, to je nije odvuklo od voljenog poziva. Nastavila je da kontaktira izdavačke kuće da bi konačno ostvarila san. U intervjuima za medije, tvrdi da se i dalje ne oseća kao odrasla osoba. Verujemo joj na reč.

 

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap