Film: Ne igraj na Engleze | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Don't Bet on the Brits

Ne igraj na Engleze


Da li ste spremni za još jednu komediju iz domaće kinematografije?


Naša kulturna scena je bogata komadima koji su po raznim kriterijumima antologijski i nezaboravni. Pozorišni komad Vladimira Đurđevića, Ne igraj na Engleze koji je više od deset godina uspešno izvođen na sceni Beogradskog dramskog pozorišta dobio je svoju filmsku verziju. 

Verujemo da je sam naziv filma primamljiv svim ljubiteljima igara na sreću. Naime, ostvarenje ‘Ne igraj na Engleze’ iz 2021. godine i zapravo je premijerno prikazano na 56. Filmskim susretima u Nišu. Radnja možda na prvi pogled deluje komplikovano, ali je zapravo vrlo jednostavna kada se razumeju uloge svakog pojedinca.

Bule, Paun i Piksi su dugogodišnji prijatelji koji žive u Beogradu. Svako od njih ima svoj posao i rutinu, ali svakodnevica im je obojena zajedničkom strašću – klađenjem na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Ova igra na sreću ima posebnu čar – pružiće im brzo zarađen novac koji im je u tom trenutku očajnički potreban.

Za tih 90 minuta koliko se igra ključni meč, dešava se nekoliko događaja sa neodložnim posledicama, a gledaoci dobijaju priliku da učestvuju u trci koja je obojena dramskim momentima, a najviše smehom. Međutim, pošto je prijateljstvo kategorija koja često biva stavljena na probu, tako će i ova utakmica na površinu izbaciti sav prljav veš njihovog odnosa. 

Glavne role su maestralno izveli: Danijel Sič, Ivan Tomić, kao i Marko Živić, koji kroz ovu, a i ostale uloge nikada neće biti zaboravljen. Pored njih, u kadrovima su zablistali i Isidora Građanin, Vesna Čipčić, Frano Lasić, Milorad Kapor, Marija Vicković, Pavle Veselinović, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća, Irena Mišović i Matija Munjiža Petrović.

Prikazivanje filma ‘Ne igraj na Engleze’ u domaćim bioskopima počinje 12. maja, a već sada vlada veliko interesovanje.

Uživajte u gledanju i javite nam utiske.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap