Knjiga: Nana - Emil Zola | Laguna | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Emil Zola

Nana


Priča koja se odavno svrstava u omiljene klasike!


Ljubav prema knjigama je univerzalan osećaj koji mogu (ili pak ne mogu) da objasne svi ljubitelji čitanja. Izdavačka kuća Laguna godinama unazad uspešno obogaćuje svoju ponudu obnovljenim i pomalo zaboravljenim klasicima. Među njima je i Nana, delo jednog od omiljenih francuskih pisaca realizma – Emila Zole.

U vreme kada je objavljena (1880. godine) dobila je glavni epitet – kontroverzna. I to sa pravom, bar za taj period. U vrlo kratkoj vremenskoj instanci prodata je u tiražu od skoro 60 hiljada primeraka, što je tada predstavljalo pravu senzaciju, pogotovo u čitalačkom svetu koji se držao tradicionalne tematike. I čini se da je Zola ovim štivom podigao kvalitet literature na jedan viši nivo. ‘Nana’ je zapravo objavljena kao deveti deo sage o porodici Rugon-Makar, prema mnogima ovo je jedan od njegovih najboljih romana tadašnjeg vremena.

 

„Tražite ljude koje biste zavoleli. To je tajna i uspeh celog života.“, citat iz knjige Nana

 

Nana je osamnaestogodišnja devojka, potekla iz najnižeg sloja Pariza, trudeći se da nađe svoje mesto u svetu. Postavši kurtizana, upoznaje različite slojeve pariskog društva usput saznajući sopstvene strahove i čežnje koje ne sme naglas da izgovori. Takođe, u pozadini cele priče nalazi se jedan boemski Pariz koji u svojim bojama, arhitekturi i umetnosti krije tajne koje može saznati samo neko ko dobro poznaje njegove stanovnike.

Složili smo se da će za svaki klasik morati da postoji mesto u vašoj kućnoj biblioteci. Već sada knjigu ‘Nana’ možete nabaviti direktnom kupovinom u svim Lagunina i Delfi knjižarama po ceni od 1099 dinara ili je kroz nekoliko klikova nabaviti putem njihovih zvaničnih sajtova. Takođe, ukoliko posedujete njihovu karticu Kluba čitalaca, dobićete sjajne pogodnosti za sve knjige koje ste dugo želeli da čitate.

Čar svakog čitalačkog putovanja je upravo u ovakvim pričama koje čuvaju posebnu poruku, a ona je unikatna za svakog čitaoca koji uroni u njene stranice. Uživajte u čitanju.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap