Film: Na margini | En los márgenes (2022) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
En los márgenes

Na margini

Režija: Huan Dijego Boto


Šta vam je prva asocijacija kada pomislite na špansku kinematografiju?


Kao što muzika ume da nam ulepša ili olakša trenutnu nesigurnost ili nezavidnost situacije u kojoj se nalazimo, tako i filmovi imaju moć da nam upotpune svakodnevicu. Takođe, njihova posebna čar krije se u činjenici da se sa temom ili glavnim protagonistima možemo vrlo često poistovetiti čime samo ostvarenje dobija na značaju. Tako je i sa najnovijim španskim ostvarenjem pod nazivom Na margini (En los márgenes), argentinskog reditelja i glumca Huana Dijega Bote koji nam donosi tri nove, ali opet prepoznatljive priče. 

Po svim kriterijumima, ovo je žanr socijalne drame. Drame koja je prisutna i u realnim životima, samo se možda nikada nije desila nama direktno, ali je neizbežno da će se desiti. Zbog toga, svakodnevica može neprijatno da iznenadi kao što je i protagoniste ovog filma, koji su birani zbog svoje reputacije i maestralnog talenta. Među njima su sjajna Penelope Kruz, Luis Tosaro, Kristijan Čeka i ostali, podjednako važni glumci.

Nakon svetske premijere na prestižnom filmskom festivalu u Veneciji, a potom i projekcije na festivalu u San Sebastijanu, ostvarenje ‘Na margini’ stiže i u domaće bioskope sa posebnom najavom. Radnja filma se dešava u jednom danu, a kako ekonomska kriza utiče na živote svih nas, osetiće i učesnici ovog takozvanog socijalnog eksperimenta. Među njima je i Asusena, mlada žena koja ima 24 časa da se izbori sa okrutnim sistemom, odnosno da spreči da ona i njena porodica budu izbačeni iz doma od strane banke.

Sa druge strane, sa Asuseninom pričom je povezan i Rafael, advokat i uporni aktivista koji želi da spreči ovakve tragedije i pomogne jednoj od mnogobrojnih porodica koje se susreću sa istim problemom. Njegova žena se isto tako bori sa neprijatnostima druge vrste, gde se trudi da pomogne jednoj majci kojoj preti oduzimanje deteta. I na kraju, ne manje bitna je i jedna Teodora, baka koja traži svog davno izgubljenog sina, kako bi se oprostila od njega i dobila svrhu koju zaslužuje.

Na repertoaru domaćih bioskopa film ‘Na margini’ počinje sa prikazivanjem 16. februara, a već sada mu se predviđa značajan uspeh upravo zbog snažne poruke koju nosi. 

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap