Muzeji za 10 - Moć muzeja | 14-20. maj 2022. | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Muzeji Srbije

Muzeji za 10 – Moć muzeja


Omiljena muzejska manifestacija ponovo u centru pažnje!


Umetnička scena se polako budi, a i mi sa njom. Budi se potreba za uživanjem u kvalitetnim sadržajima, uzimajući u obzir epidemiološku situaciju koja je na kratko pauzirala sva dešavanja. Sve generacije su oduševljene informacijom da će se ove godine konačno održati mnogima omiljena manifestacija Muzeji za 10: Moć muzeja, a organizatori su odlučili da posetiocima poklone ne jedan, već sedam dana interesantnih sadržaja, pa ćemo imati prilike da uživamo u istom u periodu od 14. do 20. maja.

Ova manifestacija će kao i prethodnih godina objediniti obeležavanje Evropske noći muzeja, Međunarodnog dana muzeja i Nacionalne nedelje muzeja. Neke od lokacija u čijim sadržajima ćete moći da uživate jesu i Jugoslovenska kinoteka, Dečji kulturni centar Beograd, Istorijski muzej Srbije, Porodična kuća Veljković, Palata Srbije, Manakova kuća, Muzej Vojvodine, Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, Narodni muzej Aranđelovac, Moderna galerija Valjevo i druga, podjednako zanimljiva umetnička mesta. 

Jedan od ciljeva osnivanja manifestacije ‘Muzeji za 10 – Moć muzeja’ jeste da omogući svim ljudima, a posebno mladima posetu muzejima van redovnog muzejskog radnog vremena, po povoljnoj ceni ili potpuno besplatno. Štaviše, ove posete ne podrazumevaju samo ulaske u poznate galerije, već i edukativne radionice za decu i odrasle, gostujuće izložbe, autorska i stručna vođenja, projekcije arheoloških, etnoloških i dokumentarnih filmova, kao i manje i veće koncerte.

Organizatori su i ove godine pripremili fantastičan program, zajedno sa mapom željenih destinacija, a na vama je da u toku ovih sedam dana na najbolji mogući način iskoristite svaku priliku da vidite ono što niste inače mogli. 

Ono što se dodatno izdvaja kao lepa vest je da je ulaz slobodan za sve zainteresovane posetioce, ali da se istovremeno mora ispratiti i zvanični program putem zvaničnog sajta manifestacije ‘Muzeji za 10 – Moć muzeja’.

Toliko različitog sadržaja, a i vremena za uživanje u istom. Šta ste vi ovoga puta odabrali? Radujemo se vašim predlozima i isplaniranoj ruti. 

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap