Muzej Jugoslavije - Virtuelna izložba | Muzeji | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
#YUDOM

Muzej Jugoslavije – Virtuelna izložba


Muzejski katapult u neka druga vremena.


Nostalgija za prošlim vremenima će uvek postojati u nekom obliku i u nekoj vremenskoj instanci. Ona je okarakterisana događajima, momentima, osećajima i ljudima koji su nas dotakli i ostavili traga. Svedoci toga su predmeti, sada antologijski koji pričaju svoju priču ili anegdotu. Od zaborava ih čuvaju sadašnje generacije.

Kako bismo se što pre prilagodili novonastaloj situaciji, a željom da se na što bolji i efikasniji način očuvaju zdravlje i kolektivna bezbednost stanovništva, gotovo svakodnevno se kreiraju sadržaji koji će biti zanimljivi ljudima, bez obzira da li su laici ili vrsni poznavaoci nekih oblasti.

Muzej Jugoslavije – Virtuelna izložba

 

Muzej Jugoslavije definitivno predstavlja entitet koji igra značajnu ulogu u očuvanju naše istorije. Zbog zanimljivih priča i događaja koje krije ovo mesto, predstavlja jedno od omiljenih lokacija na kulturnoj mapi mnogih domaćih posetilaca, ali i gostiju. Ovo vreme su posvetili neobičnoj „online“ postavci u kojoj mogu svi da učestvuju.

Naime, u okviru aktuelnog programa pod nazivom #ostaniumuzeyu, Muzej Jugoslavije je pokrenuo zanimljiv mini-projekat #YUDOM. U njemu svako može da učestvuje sa predmetom iz sopstvenog doma koji je deo jugoslovenskog nasleđa.

„Verujemo da je svako od nas ovih dana spremajući svoju kuću pronašao poneki predmet koji datira iz jugoslovenskog perioda. Limenu kutiju C kafe u kojoj je stajala vegeta, belu šolju sa plavom bordurom, Iskrin telefon, dedine značke iz preduzeća, mamine espadrile kupljene u Trstu i tako se katapultirali u neka davna, neobična vremena.“

Sada su to artefakti koji zavređuju pažnju. Kako biste učestvovali u ovoj virtuelnoj izložbi, neophodno je da fotografišete te retke predmete svojom kamerom i postavite je na svoje profile na društvenim mrežama uz zvaničnu oznaku #YUDOM i označen profil Muzeja Jugoslavije.

Sigurni smo da u ovom trenutku možete da se prisetite predmeta u vašoj kući koji pripadaju istoriji, ali su sada unikatni i njihovo postojanje želite da podelite sa digitalnom zajednicom. Zabavite se na pravi način i učestvujte u kreiranju ove zanimljive izložbe.

 

#ostanikodkuće

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap