Muzej čokolade Beograd | Muzeji | Izložbe | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Muzej čokolade Beograd

Muzej čokolade


Muzej čokolade je konačno i na mapi srpske prestonice!


Da li možete ovog trenutka da nabrojite omiljene kulturne institucije čiji će vas sadržaj uvek privlačiti? Šta vas najviše fascinira? Određena postavka ili priča koja stoji iza osnivanja takve ustanove? Beograđane i njegove goste je oduševila vest da je u samom centru grada otvoren Muzej čokolade po ugledu na mnoge evropske i svetske metropole. Baš tu, u ulici Tadeuša Košćuška krije se svet omiljenog slatkiša svih generacija.

Čim uđete u prostorije ove ustanove dočekaće vas nasmejani vodiči, međutim ostaćete oduševljeni činjenicom da svaka od prostorija u koju kročite miriše na određeni ukus čokolade. Posetioci dele mišljenje da je u jednoj dominirao miris čokolade sa lešnicima, a u drugoj ukus karamele. Četiri neobično kreirane sobe hronološki pričaju priču o tome kako je od jedne gorke biljke nastala najslađa poslastica na svetu. Sa posebnim akcentom na srpsku čokoladnu proizvodnju. Naučićete po kome je zapravo Saher torta dobila ime i kako su je Kolumbovi moreplovci klasifikovali.

Muzej čokolade će vas, između ostalog, upoznati sa istorijom prve prodavnice čokolade u Beogradu. Nazvana je Šonda, a osnovana je davne 1902. godine u današnjoj Solunskoj ulici. Čitava retrospektiva fotografija, kao i ambalaža čokolada pružiće vam utisak da ste katapultirano u jedno doba gde je ova poslastica posmatrana i kao luksuz i kao neodoljivo zadovoljstvo. Kao posebno iznenađenje za sve posetioce spremljena je i degustacija tople čokolade, kao i slatkiša uz slikovito objašnjenje čitavog procesa njegovog dobijanja.

Sve ture su vođenog tipa, odnosno kustosi u zavisnosti od broja posetilaca organizuju prezentaciju na svakih 60 minuta, a prvi obilazak je rezervisan od 10h. S obzirom na veliku tražnju, savetujemo vam da pre odlaska u ovaj dorćolski muzej svoje mesto rezervišete putem telefona – 064/8977-581.

Ulaznice za Muzej čokolade su podeljene u nekoliko kategorija i njihove cene iznose 400, 600 i 1500 dinara. Radno vreme ove slatke kuće jeste od utorka do nedelje od 10 do 22h-.

Da li vas je oduševila priča o Šondi i najomiljenijoj čokoladnoj torti na svetu – Saher torti? Da li biste Muzej čokolade preporučili svim ljubiteljima ovakvih neobičnih izložbi? Javite nam utiske!

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap